Strona korzysta z plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w przeglądarce       ZAMKNIJ

IRINOX - SYSTEM MultiFresh® - CHŁODZENIE I ZAMRAŻANIE

 

NOWATORSKI I BEZKONKURENCYJNY SYSTEM PRACY MULTI FRESH® - PREMIERA WRZESIEŃ 2009Irinox - urządzenia chłodnicze

 

URZĄDZENIA - 4 GENERACJI

Firma Irinox od 20 lat skupia się na rzeczywistych potrzebach producentów żywności oraz innowacyjnych rozwiązaniach, czego efektem są jedyne na świecie urządzenia 4 generacji, kontrolujące i zachowujące świeżość wyrobów.

W tej całkiem nowej gamie urządzeń, znajdują się wszystkie unikalne rozwiązania technologiczne chłodzenia i mrożenia żywności, zmierzające do zachowania świeżości wyrobów w jak najdłuższym okresie.

Irinox - MultiFresh - wielofunkcyjny system chłodniczo - mroźniczy dla gastronomii, przemysłu spożywczego, cukierni, piekarni, lodziarni, wszystkich sektorów żywności, gdzie liczy się świeżość i bezpieczeństwo produkowanej żywności

zakres temperatur:
(+90°C (w rdzeniu) / +3°C) - SYSTEM CHŁODZEN
IA
(+90°C (w rdzeniu)/ -18°C) -
SYSTEM MROŻENIA (system używa temperatur do -50°C)

Schładzanie lub głębokie mrożenie można rozpocząć od temp. +90°C w rdzeniu (na powierzchni 200-300°C) - dzięki komputerowemu zarządzaniu procesami używającymi temperatur od +20°C do -50°C

ZASTOSOWANIE:

Wielofunkcyjny system chłodniczy i mroźniczy dla Restauracji
stem chłodniczy i mroźniczy dla Piekarni
stem chłodniczy i mroźniczy dla Przemysłu Spożywczego
     
stem chłodniczy i mroźniczy dla Lodziarni
stem chłodniczy i mroźniczy dla Cukierni
stem chłodniczy i mroźniczy dla sektora HORECA - catering
     

 

WYŚWIETLACZ W JĘZYKU POLSKIM

 

 

SYSTEM MULTI FRESH® - LINIA MF
MULTI FRESH® MF jest więcej niż systemem szybkiego chłodzenia i mrożenia:
Jest osobistym asystentem, który śledzi każdy proces pracy oraz proponuje OPERACJE, które należy wykonać, aby uzyskać najwyższą jakość i bezpieczeństwo sanitarne wykonywanych wyrobów.

Schładzanie lub głębokie mrożenie można rozpocząć od temp. +90°C w rdzeniu (na powierzchni 200-300°C)
- dzięki komputerowemu zarządzaniu procesami używającymi temperatur od +20°C do -50°C

Tryb standardowy - 4 CYKLE
wybór między 4 gotowymi cyklami (DELIKATNY do +3°C, DELIKATNY do -18°C, HARD do +3°C, HARD do -18°C) w zależności od tego, czy chcemy chłodzić lub głęboko zamrażać, delikatne wyroby czy wyroby o dużej gęstości.
Podstawową cechą systemu jest wyższa produktywność o lepszych parametrach.
Multi Fresh® skupia się również na skomplikowanych procesach roboczych wszystkich pojedynczych rodzajów wyrobów.
Tryb dynamiczny
W trybie dynamicznym mamy możliwość wyboru cyklu z obszernych i różnorodnych gotowych cyklów poświęconych sektorowi spożywczemu. System jest zaprogramowany dla wszystkich sektorów branży spożywczej: cukiernia, lodziarnia, piekarnia, gastronomia. Programy są elastyczne i łatwe w użyciu. Wystarczy wybrać rodzaj wyrobu oraz sposób chłodzenia i nacisnąć start np. mięso, ryby, warzywa, makaron, croissanty, musy cukiernicze, kremy cukiernicze, lody, chleb i wiele innych wyrobów. System MultiFresh® będzie nieustannie dostosowywał temperatury oraz siłę nawiewu optymalnie dla wybranego produktu.Cykle szybkiego chłodzenia i głębokiego mrożenia są delikatne i precyzyjne, nie wysuszają wyrobów, gwarantując utrzymanie najwyższej jakości wyrobów.Tryb dynamiczny posiada dodatkowo 99 programów do zapisu własnych cyklów.
Tryb indywidualny Multi Fresh® - własne programy
Tworzenie zbioru własnych receptur ad hoc, zapamiętywanie cyklów personalizowanych dla wykonywanych wyrobów. Nadawanie nazw cyklów, wybór temperatury i prędkości przepływu powietrza, temperatury końcowej w rdzeniu wyrobu, a także czas trwania cyklu. W każdej chwili można odwołać się do zapisanego cyklu i powtórnie wykonać pracę według zapisanych parametrów.
Tryb kontrolowanego rozmrażania (modele MF PLUS): innowacją Multi Fresh® jest cykl szybkiego rozmrażania, który wykorzystuje odpowiednią kombinację ciepłej temperatury i właściwego nawiewu, aby doprowadzić wyrób zamrożony do oczekiwanej temperaturyj, bez uszkodzenia struktury. W ten sposób zachowujemy wszystkie właściwości organoleptyczne żywności.

Wydajność w kg na cykl jest zagwarantowana zarówno podczas chłodzenia (+90°C / +3°C), jak i głębokiego mrożenia (+90°C/-18°C)
Tryb kontrolowanego naturalnego rozrostu (modele MF PLUS): System kontrolowanego naturalnego rozrostu to najwyższy stopień ewolucji garowników. Został stworzony z myślą o cukierniach, piekarniach lub restauracjach, które chcą wprowadzić własne świeże pieczywo lub ciasta drożdżowe, bez konieczności pracy w nocy i skomplikowanych procesów produkcyjnych. System ten jest odpowiednikiem dużych komór kontrolowanego naturalnego rozrostu DaySystem® firmy Irinox w mniejszych urządzeniach. Cykl ten kontroluje nie tylko temperaturę i czas rozrostu, ale również poziom wilgotności. Proces ten polega na magazynowaniu i kontrolowaniu naturalnego rozrostu świeżych lub zamrożonych wyrobów i opóźnianiu do 72 godzin. Zadaniem jest również utrzymanie wyrośniętego wyrobu do 4 godzin w stanie gotowym do upieczenia.

Tryb ten pozwala na przygotowanie wyrobu do pieczenia w określonym czasie.


SYSTEM MULTI FRESH® - LINIA EF
System chłodzenia i głębokiego mrożenia - szokowniki, chłodnie uderzeniowe, schładzarko-zamrażarki szokowe

Tryb standardowy
- 4 CYKLE
wybór między 4 cyklami w zależności od tego, czy chcemy chłodzić lub głęboko zamrażać, delikatne wyroby czy wyroby o dużej gęstości.

Każdy cykl posiada odpowiednią kombinację temperatury oraz siły nawiewu, dzięki czemu jest w stanie głęboko schłodzić lub zmrozić żywność z odpowiednią intensywnością, nie naruszając struktury produktów.

Cykl chłodzenia DELIKATNY do +3°C - chłodzenie można rozpocząć od temp. +90°C w rdzeniu (na powierzchni 200-300°C)
proces polegający na szybkim chłodzeniu delikatnej żywności, odpowiedni jest do warzyw, ryb, śmietany itd.

Cykl chłodzenia HARD do +3°C - chłodzenie można rozpocząć od temp. +90°C w rdzeniu (na powierzchni 200-300°C)
proces polegający na szybkim i intensywnym chłodzeniu wyrobów o dużej gęstości, odpowiedni do dużych kawałków mięsa lub grubych ciast, itd.

Cykl zamrażania DELIKATNY do -18°C - mrożenie można rozpocząć od temp. +90°C w rdzeniu (na powierzchni 200-300°C)
proces polegający na błyskawicznym, a zarazem delikatnym mrożeniu żywności, przeznaczony do szybkiego zamrażania żywności delikatnej np. ryb, musów, świeżych makaronów, itp..

Cykl zamrażania HARD do -18°C - mrożenie można rozpocząć od temp. +90°C w rdzeniu (na powierzchni 200-300°C)
proces polegający na błyskawicznym mrożeniu produktów o dużej gęstości, dzięki zaawansowanej technologii struktura produktów pod wpływem chłodu nie ulega zmianie.

Wydajność w kg na cykl jest zagwarantowana zarówno podczas chłodzenia (+90°C / +3°C), jak i głębokiego mrożenia (+90°C/-18°C)


 

MULTI FRESH® - CHARAKTERYSTYKA I INNOWACJE

 

WYDAJNOŚĆ
Wydajność MultiFresh® wzrosła o 30-40% w porównaniu z poprzednimi modelami. Chłodzenie wyrobów jest jeszcze szybsze dla utrzymania doskonałej jakości i efektywnego wykorzystania urządzenia, nawet przy pełnym obciążeniu. Nawet w wysokich temperaturach otoczenia (+42°C) Multi Fresh® zapewnia wysoką wydajność.

Oszczędność energii - ZIELONA FILOZOFIA
Wzrost wydajności urządzenia o 30-40% zmniejsza zapotrzebowanie na energię elektryczną czego efektem są znaczne oszczędności. Tylko z Multi Fresh ® chłodzenie lub mrożenie produktów odbywa się w rekordowym czasie, dzięki mocy nowych agregatów i wewnętrznych wentylatorów o niskim zużyciu energii. Multi Fresh® został całkowicie zaprojektowany w sposób przyjazny dla środowiska, z doborem zaawansowanych materiałów i komponentów, mających niewielki wpływ na zanieczyszczenie środowiska.

MULTI RACK® - MULTI STELAŻ
Regulowany, opatentowany stelaż Multi Rack® umożliwia umieszczenie w każdym modelu, dwukrotnie większej ilości blach, w zależności od wielkości produkcji. Odległość między blachami lub pojemnikami GN można z łatwością regulować, pozwalając na lepszą dystrybucję powietrza i jednolitą temperaturę na wszystkich poziomach. Każdy może wybrać, z jakim rodzajem blach czy pojemników będzie pracował w danym momencie (GN lub blachy 600x400mm)

MULTI SENSOR ®
Nowa sonda rdzeniowa Multi Sensor® (5 czujników pomiaru temperatury) automatycznie odczytuje temperaturę w rdzeniu produktów, uniemożliwiając zamrożenie wierzchniej warstwy, niezależnie od umiejscowienia w produkcie. Nowy stożkowy kształt i użyte materiały dla łatwego wyjmowania z wyrobów nawet zamrożonych, bez konieczności podgrzewania sondy (sondy zwykłe) gdzie istnieje ryzyko przegrzania i uszkodzenia struktury żywności. Sonda Multi Sensor ® gwarantuje maksymalną kontrolę temperatury w różnych fazach produkcji wyrobów.

SANIGEN ® - Technologia Bioxigen
Opatentowany system sanityzacji Sanigen ® spełnia najwyższe wymogi sanitarne. Jest bezpieczny dla ludzi i żywności (bez promieni UV). System ten gwarantuje bezpieczeństwo sanitarne, neutralizując 99% bakterii, np. E.Coli, Salmonella, Listeria (w tym takie, które są oporne na promienie UV).
System Sanigen® bazując na jonizacji powietrza, sterylizuje każde miejsce wewnątrz komory sprawiając, że wyroby są całkowicie wolne od skażenia bakteryjnego (również wyroby uprzednio skażone przed włożeniem do komory). System ten neutralizuje i blokuje wymianę zapachów i aromatów pomiędzy innymi produktami spożywczymi. Sanigen® zapewnia zdrowy, świeży obieg powietrza oraz przedłuża trwałość przechowywanych wyrobów.

System Sanigen® pracuje nieprzerwanie (również wtedy, gdy urządzenie nie pracuje).
System może być stosowany do sterylizacji narzędzi pracy.

AGREGATY
Nowe, kompaktowe agregaty chłodnicze Multi Fresh® wykonane są z nowoczesnych elementów, posiadające doskonały system kontroli, łatwy dostęp oraz zwartą obudowę. Można również umieścić agregat na zewnątrz, znacznie obniżając poziom emitowanego hałasu wewnątrz i na zewnątrz. Wewnątrz pomieszczeń można agregaty dodatkowo wyciszyć.

 

 

SYSTEM MULTIFRESH ® - to więcej niż chłodnie i zamrażarki uderzeniowe - TO NOWY SYSTEM PRACY

Urządzenia chłodniczo - mroźnicze 4 generacji z systemem kontroli i zachowania świeżości
MULTIFRESH ® wykorzystywane są w cukierniach, piekarniach, lodziarniach, przemyśle spożywczym
i gastronomii.

Są niezastąpionymi urządzeniami dla cukierników, piekarzy, lodziarzy oraz kucharzy, zapewniającymi lepszą organizację pracy i gwarancję, że wszystkie wyroby będą zawsze świeże, zdrowe i naturalne.


W urządzeniach Irinox wykorzystany jest bardzo szybki system chłodzący, który odbiera ciepło zgromadzone wewnątrz produktów zapewniając im naturalny aromat i smak, nie niszcząc struktury produktów. Jest to możliwe dzięki tworzeniu się w zamrażanym produkcie mikrokryształów, które powodują, że wyroby nie tracą płynów w procesie rozmrażania, co ma miejsce podczas mrożenia tradycyjnego, nawet metodą szokową (tworzą się makrokryształy).

Dzięki niepowtarzalnemu systemowi chłodzenia i wentylacji, w zależności od przeznaczenia surowców, produktów i wyrobów surowych, bądź pieczonych można wybrać urządzenia z linii MultiFresh® MF lub linii EF. Linia EF posiada tryb standardowy z czterema cyklami, natomiast linia MF posiada tryb standardowy z czterema cyklami, tryb dynamiczny, tryb indywidualny (personalizowany) oraz tryb szybkiego rozmrażania.


Szybkie Chłodzenie - 2 cykle: Delikatny i Hard - proces trwający maksymalnie 90 minut, który polega na szybkim chłodzeniu produktów mających temperaturę +90°C w rdzeniu (na powierzchni 200-230°C) do temperatury +3°C.
Cykl ten pozwala na konserwację produktów, aż 6 dni w temp. 0 /+ 2 ° C.

Szybkie mrożenie (głębokie mrożenie) - 2 cykle: Delikatny i Hard - proces trwający maksymalnie 90 minut, który polega na szybkim, głębokim mrożeniu surowych lub pieczonych (gotowanych) produktów mających temperaturę +90°C w rdzeniu (na powierzchni 200-230°C) do temperatury -18°C. Cykl ten pozwala na konserwację produktów przez kilka miesięcy w temp. -20°C.

MultiFresh® firmy Irinox jest osobistym asystentem, który kieruje, doradza i pomaga w organizacji pracy, czyniąc ją łatwiejszą i szybszą, gwarantując zawsze maksymalną jakość, świeżość i bezpieczeństwo sanitarne wytwarzanych wyrobów.


Dzięki systemowi MultiFresh® firmy Irinox jesteśmy gotowi na obsługę wielu niespodziewanych klientów, zatłoczonych jadalni czy też sprzedaż wyrobów bez obawy, że zabraknie nam produktów.

Zalety Systemu MULTIFRESH® w którego skład wchodzą m.in. chłodnie i zamrażarki uderzeniowe

- wysoka jakość oferowanych wyrobów
Unikalna technologia MultiFresh®, pozwala utrzymać wyjątkową jakość wyrobów, zapobiegając odwodnieniu produktów, a tym samym zanieczyszczeniu jedzenia bakteriami. Po procesie szybkiego chłodzenia urządzenia te pozwalają utrzymywać przez wiele dni niezmieniony i świeży smak potraw lub produktów.

- oszczędność czasu
System MultiFresh® firmy Irinox do szybkiego chłodzenia i zamrażania, pozwala utrzymać jedzenie (wyroby) w doskonałych warunkach, dla dłuższego czasu przechowywania (średnio 5 - 7 dni dla świeżych produktów i 4 - 6 miesięcy dla głęboko mrożonych produktów). Oszczędność czasu 30% - 50%

- lepsza organizacja
Lunch, obiad, sobota, niedziela, nagli klienci albo bankiety dla stu osób. Jak często Państwo spotkaliście się z tym problemem?
Teraz z Systemem MultiFresh® każdy rodzaj potrawy lub część wyrobów może zostać łatwo przygotowana z góry, stosując system MultiFresh® z szybkim chłodzeniem lub głębokim mrożeniem w zależności od Państwa potrzeb.

- mniejszy ubytek wagi produktów
Podczas tradycyjnego mrożenia czy chłodzenia gorących wyrobów, ubytek wagi sięga (średnio 6 - 8%) na skutek wysychania (parowania) wyrobów, które pozbawiane są tym samym ich naturalnej wilgoci, aromatu i smaku. Chłodnie i zamrażarki uderzeniowe wchodzące w skład systemu MultiFresh® zmniejszają odparowanie 2-3%, otrzymując przeciętne oszczędności
5-7% z całkowitej wagi.

Używając szokowników systemu MultiFresh®, produkty nie tracą płynów w procesie rozmrażania ponieważ w produkcie tworzą się mikrokryształy, a przy mrożeniu tradycyjnym powstają makrokryształy niszczące strukturę produktu.

- mniej odrzucanych produktów
Z jak wielu wykwintnych wyrobów musimy zrezygnować, tylko dlatego, że niektóre surowce szybko się psują (np. świeże maliny).
Szybkie chłodzenie w chłodniach uderzeniowych, powoduje długą trwałość produktów. Liczba odrzuconych produktów (surowców), dzięki systemowi MultiFresh® firmy Irinox zmniejsza się aż do 75%.

- duży wybór produktów
Skromne menu, jest często ograniczone do zasobów i możliwości naszej kuchni i personelu.
Dzięki systemowi MultiFresh® mogą Państwo pozwolić sobie na rozmaitość potraw, planując biznes i oferując klientom maksymalną ilość wyrobów, nawet bez osoby, która przygotowuje posiłki każdego dnia.

- oszczędne zakupy
Duże oszczędności stają się możliwe dzięki kupowaniu dużych ilości surowców, w czasie gdy są najtańsze. Produkty surowe lub gotowane, pieczone mogą zostać schłodzone lub głęboko zmrożone i przechowywane w odpowiedniej temperaturze, a następnie użyte w dogodnym dla nas czasie. Gwarantuje to ciągłość sprzedaży wyrobów, bez konieczności przepraszania klientów, że zabrakło nam wyrobów.

- bezpieczeństwo, higiena i wysoka jakość wyrobów
HACCP oraz określone prawa oraz wymagania profesjonalistów obecnie nakazują zachowanie wysokiego poziomu higieny.
Szybkochłodzące lub szybkomrożące urządzenia MultiFresh® firmy Irinox są najpewniejszą drogą, by dodać do niezaprzeczonej jakości Państwa produktów gwarancję kompletnego bezpieczeństwa.
Chłodnie i zamrażarki uderzeniowe redukują do minimum groźbę zanieczyszczenia produktów bakteriami, co zdarza się w kuchni podczas tradycyjnego procesu chłodzącego i rozmrażania w temperaturze pokojowej.

Irinox


MATERIAŁY INFORMACYJNE DO POBRANIA

STARSZE MODELE HC zastępują modele MF
STARSZE MODELE ASP zastępują modele EF
STARSZE MODELE CP zastępują modele CP Multi

Irinox system dla piekarni pdf pobierz (1,19 MB)
Irinox - piekarnia pdf pobierz (972 KB)
Irinox - HC pdf pobierz (1,13 MB)
Irinox - czekolada pdf pobierz (275 KB)
Irinox - lodziarnia pdf pobierz (376 KB)
Irinox - cukiernia pdf pobierz (794 KB)
Irinox - dynamiczny system zachowania świeżości pdf pobierz (353 KB)

 

MF 25.1
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
25 kg
POJEMNOŚĆ - ilość blach GASTRONOMICZNE* CUKIERNICZE**
blachy H 65* / 60** mm
blachy H 40 mm
blachy H 20 mm
4 (GN1/1)
5 (GN1/1)
8 (GN1/1)
4 (600x400mm)
5 (600x400mm)
8 (600x400mm)
WYMIARY  
szerokość
głębokość
wysokość

790 mm
771 mm
870 mm

DANE ELEKTRYCZNE  
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
1,2 kW
6,5 A
230V - 50Hz (1N + PE)
 

 

MF 25.1 PLUS
w standardzie Sanigen® (system sanityzacji) + system kontrolowanego naturalnego rozrostu + system kontrolowanego rozmrażania
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego z systemem kontrolowanego rozmrażania, systemem kontrolowanego naturalnego rozrostu i systemem sanityzacji w standardzie
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
25 kg
POJEMNOŚĆ - ilość blach GASTRONOMICZNE* CUKIERNICZE**
blachy H 65* / 60** mm
blachy H 40 mm
blachy H 20 mm
4 (GN1/1)
5 (GN1/1)
8 (GN1/1)
4 (600x400mm)
5 (600x400mm)
8 (600x400mm)
WYMIARY  
szerokość
głębokość
wysokość

790 mm
771 mm
870 mm

DANE ELEKTRYCZNE  
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
1,2 kW
6,5 A
230V - 50Hz (1N + PE)
 

 

MF 30.2
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
30 kg
POJEMNOŚĆ - ilość blach GASTRONOMICZNE* CUKIERNICZE**
blachy H 65* / 60** mm
blachy H 40 mm
blachy H 20 mm
4 (GN2/1) - 8 (GN1/1)
5 (GN2/1) - 10 (GN1/1)
8 (GN2/1) - 16 (GN1/1)
4 (600x400mm)
5 (600x400mm)
8 (600x400mm)
WYMIARY  
szerokość
głębokość
wysokość

870 mm
902 mm
870 mm

DANE ELEKTRYCZNE  
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
1,6 kW
7,1 A
230V - 50Hz (1N + PE)
- blachy (60x40 cm) powinny być położone na półkach 53x65 cm
 

 

MF 30.2 PLUS
w standardzie Sanigen® (system sanityzacji) + system kontrolowanego naturalnego rozrostu + system kontrolowanego rozmrażania
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego z systemem kontrolowanego rozmrażania, systemem kontrolowanego naturalnego rozrostu i systemem sanityzacji w standardzie
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
30 kg
POJEMNOŚĆ - ilość blach GASTRONOMICZNE* CUKIERNICZE**
blachy H 65* / 60** mm
blachy H 40 mm
blachy H 20 mm
4 (GN2/1) - 8 (GN1/1)
5 (GN2/1) - 10 (GN1/1)
8 (GN2/1) - 16 (GN1/1)
4 (600x400mm)
5 (600x400mm)
8 (600x400mm)
WYMIARY  
szerokość
głębokość
wysokość

870 mm
902 mm
870 mm

DANE ELEKTRYCZNE  
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
1,6 kW
7,1 A
230V - 50Hz (1N + PE)
- blachy (60x40 cm) powinny być położone na półkach 53x65 cm
 

 

MF 45.1
WYDAJNOŚĆ NA CYKL  
Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
45 kg
POJEMNOŚĆ - ilość blach GASTRONOMICZNE* CUKIERNICZE**
blachy H 65* / 60** mm
blachy H 40 mm
blachy H 20 mm
9 (GN1/1)
12 (GN1/1)
18 (GN1/1)
9 (600x400mm)
12 (600x400mm)
18 (600x400mm)
WYMIARY  
szerokość
głębokość
wysokość

790 mm
962 mm
1595 mm

DANE ELEKTRYCZNE  
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
3,6 kW
5,6 A
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

MF 45.1 PLUS
w standardzie Sanigen® (system sanityzacji) + system kontrolowanego naturalnego rozrostu + system kontrolowanego rozmrażania
WYDAJNOŚĆ NA CYKL  
Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego z systemem kontrolowanego rozmrażania, systemem kontrolowanego naturalnego rozrostu i systemem sanityzacji w standardzie
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
45 kg
POJEMNOŚĆ - ilość blach GASTRONOMICZNE* CUKIERNICZE**
blachy H 65* / 60** mm
blachy H 40 mm
blachy H 20 mm
9 (GN1/1)
12 (GN1/1)
18 (GN1/1)
9 (600x400mm)
12 (600x400mm)
18 (600x400mm)
WYMIARY  
szerokość
głębokość
wysokość

790 mm
962 mm
1595 mm

DANE ELEKTRYCZNE  
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
3,6 kW
5,6 A
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

MF 70.1
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
70 kg
POJEMNOŚĆ - ilość blach GASTRONOMICZNE* CUKIERNICZE**
blachy H 65* / 60** mm
blachy H 40 mm
blachy H 20 mm
13 (GN1/1)
18 (GN1/1)
27 (GN1/1)
13 (600x400mm)
18 (600x400mm)
27 (600x400mm)
WYMIARY  
szerokość
głębokość
wysokość

790 mm
962 mm
1970 mm

DANE ELEKTRYCZNE  
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
5,3 kW
10,8 A
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

MF 70.1 PLUS
w standardzie Sanigen® (system sanityzacji) + system kontrolowanego naturalnego rozrostu + system kontrolowanego rozmrażania
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego z systemem kontrolowanego rozmrażania, systemem kontrolowanego naturalnego rozrostu i systemem sanityzacji w standardzie
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
70 kg
POJEMNOŚĆ - ilość blach GASTRONOMICZNE* CUKIERNICZE**
blachy H 65* / 60** mm
blachy H 40 mm
blachy H 20 mm
13 (GN1/1)
18 (GN1/1)
27 (GN1/1)
13 (600x400mm)
18 (600x400mm)
27 (600x400mm)
WYMIARY  
szerokość
głębokość
wysokość

790 mm
962 mm
1970 mm

DANE ELEKTRYCZNE  
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
5,3 kW
10,8 A
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

MF 70.2
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
70 kg
POJEMNOŚĆ - ilość blach GASTRONOMICZNE* CUKIERNICZE**
blachy H 65* / 60** mm
blachy H 40 mm
blachy H 20 mm
9 (GN2/1)
12 (GN2/1)
18 (GN2/1)
9 (600x400mm)
12 (600x400mm)
18 (600x400mm)
WYMIARY  
szerokość
głębokość
wysokość

870 mm
1092 mm
1595 mm

DANE ELEKTRYCZNE  
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
5,2 kW
10,6 A
400V - 50Hz (3N + PE)
- blachy (60x40 cm) powinny być położone na półkach 53x65 cm
 

 

MF 70.2 PLUS
w standardzie Sanigen® (system sanityzacji) + system kontrolowanego naturalnego rozrostu + system kontrolowanego rozmrażania
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego z systemem kontrolowanego rozmrażania, systemem kontrolowanego naturalnego rozrostu i systemem sanityzacji w standardzie
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
70 kg
POJEMNOŚĆ - ilość blach GASTRONOMICZNE* CUKIERNICZE**
blachy H 65* / 60** mm
blachy H 40 mm
blachy H 20 mm
9 (GN2/1)
12 (GN2/1)
18 (GN2/1)
9 (600x400mm)
12 (600x400mm)
18 (600x400mm)
WYMIARY  
szerokość
głębokość
wysokość

870 mm
1092 mm
1595 mm

DANE ELEKTRYCZNE  
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
5,2 kW
10,6 A
400V - 50Hz (3N + PE)
- blachy (60x40 cm) powinny być położone na półkach 53x65 cm
 

 

MF 85.2
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
85 kg
POJEMNOŚĆ - ilość blach GASTRONOMICZNE* CUKIERNICZE**
blachy H 65* / 60** mm
blachy H 40 mm
blachy H 20 mm
13 (GN2/1)
18 (GN2/1)
27 (GN2/1)
13 (600x400mm)
18 (600x400mm)
27 (600x400mm)
WYMIARY  
szerokość
głębokość
wysokość

870 mm
1092 mm
1970 mm

DANE ELEKTRYCZNE  
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
6,2 kW
13,5 A
400V - 50Hz (3N + PE)
- blachy (60x40 cm) powinny być położone na półkach 53x65 cm
 

 

MF 85.2 PLUS
w standardzie Sanigen® (system sanityzacji) + system kontrolowanego naturalnego rozrostu + system kontrolowanego rozmrażania
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego z systemem kontrolowanego rozmrażania, systemem kontrolowanego naturalnego rozrostu i systemem sanityzacji w standardzie
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
85 kg
POJEMNOŚĆ - ilość blach GASTRONOMICZNE* CUKIERNICZE**
blachy H 65* / 60** mm
blachy H 40 mm
blachy H 20 mm
13 (GN2/1)
18 (GN2/1)
27 (GN2/1)
13 (600x400mm)
18 (600x400mm)
27 (600x400mm)
WYMIARY  
szerokość
głębokość
wysokość

870 mm
1092 mm
1970 mm

DANE ELEKTRYCZNE  
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
6,2 kW
13,5 A
400V - 50Hz (3N + PE)
a - blachy (60x40 cm) powinny być położone na półkach 53x65 cm
 

 

MF 100.1
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
100 kg
POJEMNOŚĆ
(ilość wózków)
GASTRONOMIA CUKIERNIA
max wymiary:
szer. 1050 x gł. 1050 mm
1 x 20 (GN1/1)
1 x 20 (600x400mm)
WYMIARY
komory chłodniczej
 
szerokość
głębokość
wysokość

1210 mm
1115 mm
2150 mm

DANE ELEKTRYCZNE
komory chłodniczej
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
1,1 kW
2,5 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
agregatu
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
1237 mm
782 mm
1390 mm
270 kg
DANE ELEKTRYCZNE
agregatu
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
8,2 kW
15,2 A
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

MF 100.1C - zamrażanie specjalne
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
100 kg
POJEMNOŚĆ
(ilość wózków)
GASTRONOMIA CUKIERNIA
max wymiary:
szer. 1050 x gł. 1050 mm
1 x 20 (GN1/1)
1 x 20 (600x400mm)
WYMIARY
komory chłodniczej
 
szerokość
głębokość
wysokość

1210 mm
1115 mm
2150 mm

DANE ELEKTRYCZNE
komory chłodniczej
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
1,1 kW
2,5 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
agregatu
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
1237 mm
1032 mm
1670 mm
360 kg
DANE ELEKTRYCZNE
agregatu
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
11,4 kW
22 A
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

MF 100.1ST - przystosowane do wózków załadowczych pieców konwekcyjno - parowych: Convotherm, Franke, Eloma, Hounö, MKN, Hobart, Lainox, Rational, Electrolux i inne.
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
100 kg
POJEMNOŚĆ
(ilość wózków)
GASTRONOMIA CUKIERNIA
max wymiary:
szer. 1050 x gł. 1050 mm
1 x 20 (GN1/1)
1 x 20 (600x400mm)
WYMIARY
komory chłodniczej
 
szerokość
głębokość
wysokość

1210 mm
1115 mm
2150 mm

DANE ELEKTRYCZNE
komory chłodniczej
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
1,1 kW
2,5 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
agregatu
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
1237 mm
782 mm
1390 mm
270 kg
DANE ELEKTRYCZNE
agregatu
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
8,2 kW
15,2 A
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

MF 130.2
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
130 kg
POJEMNOŚĆ
(ilość wózków)
GASTRONOMIA CUKIERNIA
max wymiary:
szer. 1050 x gł. 1050 mm
1 x 20 (GN2/1)
1 x 40 (GN1/1)
1 x 20 (600x800mm)
1 x 40 (600x400mm)
WYMIARY
komory chłodniczej
 
szerokość
głębokość
wysokość

1500 mm
1275 mm
2150 mm

DANE ELEKTRYCZNE
komory chłodniczej
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
1,1 kW
2,5 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
agregatu
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
1237 mm
1032 mm
1670 mm
360 kg
DANE ELEKTRYCZNE
agregatu
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
11,4 kW
22 A
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

MF 130.2C - zamrażanie specjalne
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
130 kg
POJEMNOŚĆ
(ilość wózków)
GASTRONOMIA CUKIERNIA
max wymiary:
szer. 1050 x gł. 1050 mm
1 x 20 (GN2/1)
1 x 40 (GN1/1)
1 x 20 (600x800mm)
1 x 40 (600x400mm)
WYMIARY
komory chłodniczej
 
szerokość
głębokość
wysokość

1500 mm
1275 mm
2150 mm

DANE ELEKTRYCZNE
komory chłodniczej
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
1,1 kW
2,5 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
agregatu
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
1237 mm
1032 mm
1670 mm
360 kg
DANE ELEKTRYCZNE
agregatu
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
13,8 kW
25,9 A
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

MF 180.2
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
180 kg
POJEMNOŚĆ
(ilość wózków)
GASTRONOMIA CUKIERNIA
max wymiary:
szer. 1050 x gł. 1050 mm
1 x 20 (GN2/1)
1 x 40 (GN1/1)
1 x 20 (600x800mm)
1 x 40 (600x400mm)
WYMIARY
komory chłodniczej
 
szerokość
głębokość
wysokość

1600 mm
1425 mm
2150 mm

DANE ELEKTRYCZNE
komory chłodniczej
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
2,2 kW
4,2 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
agregatu
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
1237 mm
1032 mm
1670 mm
360 kg
DANE ELEKTRYCZNE
agregatu
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
13,8 kW
25,9 A
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

MF 180.2C - zamrażanie specjalne
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
180 kg
POJEMNOŚĆ
(ilość wózków)
GASTRONOMIA CUKIERNIA
max wymiary:
szer. 1050 x gł. 1050 mm
1 x 20 (GN2/1)
1 x 40 (GN1/1)
1 x 20 (600x800mm)
1 x 40 (600x400mm)
WYMIARY
komory chłodniczej
 
szerokość
głębokość
wysokość

1600 mm
1425 mm
2150 mm

DANE ELEKTRYCZNE
komory chłodniczej
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
2,2 kW
4,2 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
agregatu
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
1237 mm
1032 mm
1743 mm
400 kg
DANE ELEKTRYCZNE
agregatu
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
17,2 kW
35,8 A
400V - 50Hz (3N + PE)
 

MF 180.2ST - przystosowane do wózków załadowczych pieców konwekcyjno - parowych: Convotherm, Franke, Eloma, Hounö, MKN, Hobart, Lainox, Rational, Electrolux i inne.
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
180 kg
POJEMNOŚĆ
(ilość wózków)
GASTRONOMIA CUKIERNIA
max wymiary:
szer. 1050 x gł. 1050 mm
1 x 20 (GN2/1)
1 x 40 (GN1/1)
1 x 20 (600x800mm)
1 x 40 (600x400mm)
WYMIARY
komory chłodniczej
 
szerokość
głębokość
wysokość

1600 mm
1425 mm
2150 mm

DANE ELEKTRYCZNE
komory chłodniczej
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
2,2 kW
4,2 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
agregatu
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
1237 mm
1032 mm
1670 mm
360 kg
DANE ELEKTRYCZNE
agregatu
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
13,8 kW
25,9 A
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

MF 250.2
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
250 kg
POJEMNOŚĆ
(ilość wózków)
GASTRONOMIA CUKIERNIA
max wymiary:
szer. 1050 x gł. 1050 mm
1 x 20 (GN2/1)
1 x 40 (GN1/1)
1 x 20 (600x800mm)
1 x 40 (600x400mm)
WYMIARY
komory chłodniczej
 
szerokość
głębokość
wysokość

1600 mm
1425 mm
2150 mm

DANE ELEKTRYCZNE
komory chłodniczej
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
2,2 kW
4,2 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
agregatu
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
1237 mm
1032 mm
1743 mm
400 kg
DANE ELEKTRYCZNE
agregatu
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
17,2 kW
35,6 A
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

MF 250.2C - zamrażanie specjalne
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
250 kg
POJEMNOŚĆ
(ilość wózków)
GASTRONOMIA CUKIERNIA
max wymiary:
szer. 1050 x gł. 1050 mm
1 x 20 (GN2/1)
1 x 40 (GN1/1)
1 x 20 (600x800mm)
1 x 40 (600x400mm)
WYMIARY
komory chłodniczej
 
szerokość
głębokość
wysokość

1600 mm
1425 mm
2150 mm

DANE ELEKTRYCZNE
komory chłodniczej
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
2,2 kW
4,2 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
agregatu
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
1237 mm
782 mm
1202 mm
360 kg
DANE ELEKTRYCZNE
agregatu
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
19,9 kW
42,2 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
skraplacza zew.
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
1803 mm
1272 mm
1335 mm
172 kg
DANE ELEKTRYCZNE
skraplacza zew.
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
-
-
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

MF 300.2
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
300 kg
POJEMNOŚĆ
(ilość wózków)
GASTRONOMIA CUKIERNIA
max wymiary:
szer. 1050 x gł. 1050 mm
1 x 20 (GN2/1)
1 x 40 (GN1/1)
1 x 20 (600x800mm)
1 x 40 (600x400mm)
WYMIARY
komory chłodniczej
 
szerokość
głębokość
wysokość

1880 mm
1625 mm
2150 mm

DANE ELEKTRYCZNE
komory chłodniczej
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
3,2 kW
5,4 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
agregatu
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
1237 mm
782 mm
1202 mm
360 kg
DANE ELEKTRYCZNE
agregatu
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
19,9 kW
42,2 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
skraplacza zew.
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
1803 mm
1272 mm
1335 mm
172 kg
DANE ELEKTRYCZNE
skraplacza zew.
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
19,9 kW
42,2 A
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

MF 300.2C - zamrażanie specjalne
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
300 kg
POJEMNOŚĆ
(ilość wózków)
GASTRONOMIA CUKIERNIA
max wymiary:
szer. 1050 x gł. 1050 mm
1 x 20 (GN2/1)
1 x 40 (GN1/1)
1 x 20 (600x800mm)
1 x 40 (600x400mm)
WYMIARY
komory chłodniczej
 
szerokość
głębokość
wysokość

1880 mm
1625 mm
2150 mm

DANE ELEKTRYCZNE
komory chłodniczej
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
3,2 kW
5,4 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
agregatu
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
1437 mm
1132 mm
1482 mm
360 kg
DANE ELEKTRYCZNE
agregatu
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
25,9 kW
48,8 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
skraplacza zew.
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
2425 mm
1098 mm
1020 mm
177 kg
DANE ELEKTRYCZNE
skraplacza zew.
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
-
-
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

MF 350.2 2T - 2 wózki
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
350 kg
POJEMNOŚĆ
(ilość wózków)
GASTRONOMIA CUKIERNIA
max wymiary:
szer. 1050 x gł. 1050 mm
2 x 20 (GN2/1)
2 x 40 (GN1/1)
2 x 20 (600x800mm)
2 x 40 (600x400mm)
WYMIARY
komory chłodniczej
 
szerokość
głębokość
wysokość

1600 mm
2625 mm
2150 mm

DANE ELEKTRYCZNE
komory chłodniczej
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
4,3 kW
8,2 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
agregatu
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
1437 mm
1132 mm
1482 mm
360 kg
DANE ELEKTRYCZNE
agregatu
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
25,9 kW
48,8 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
skraplacza zew.
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
2425 mm
1098 mm
1020 mm
177 kg
DANE ELEKTRYCZNE
skraplacza zew.
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
-
-
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

MF 500.2 2T - 2 wózki
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
500 kg
POJEMNOŚĆ
(ilość wózków)
GASTRONOMIA CUKIERNIA
max wymiary:
szer. 1050 x gł. 1050 mm
2 x 20 (GN2/1)
2 x 40 (GN1/1)
2 x 20 (600x800mm)
2 x 40 (600x400mm)
WYMIARY
komory chłodniczej
 
szerokość
głębokość
wysokość

1600 mm
2625 mm
2150 mm

DANE ELEKTRYCZNE
komory chłodniczej
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
4,3 kW
8,2 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
agregatu
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
1437 mm
1132 mm
1482 mm
360 kg
DANE ELEKTRYCZNE
agregatu
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
39,8 kW
68,4 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
skraplacza zew.
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
2425 mm
1098 mm
1020 mm
205 kg
DANE ELEKTRYCZNE
skraplacza zew.
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
-
-
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

MF 500.2 3T - 3 wózki
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
500 kg
POJEMNOŚĆ
(ilość wózków)
GASTRONOMIA CUKIERNIA
max wymiary:
szer. 1050 x gł. 1050 mm
3 x 20 (GN2/1)
3 x 40 (GN1/1)
3 x 20 (600x800mm)
3 x 40 (600x400mm)
WYMIARY
komory chłodniczej
 
szerokość
głębokość
wysokość

1600 mm
3825 mm
2150 mm

DANE ELEKTRYCZNE
komory chłodniczej
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
6,4 kW
12,2 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
agregatu
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
1437 mm
1132 mm
1482 mm
360 kg
DANE ELEKTRYCZNE
agregatu
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
39,8 kW
68,4 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
skraplacza zew.
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
2425 mm
1098 mm
1020 mm
205 kg
DANE ELEKTRYCZNE
skraplacza zew.
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
-
-
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

MF 750.2 3T - 3 wózki
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Wielofunkcyjny system chłodniczy MULTI FRESH - szokówki, chłodziarki uderzeniowe, zamrażarki uderzeniowe, chłodnie i mroźnie do chłodzenia uderzeniowego
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
750 kg
POJEMNOŚĆ
(ilość wózków)
GASTRONOMIA CUKIERNIA
max wymiary:
szer. 1050 x gł. 1050 mm
3 x 20 (GN2/1)
3 x 40 (GN1/1)
3 x 20 (600x800mm)
3 x 40 (600x400mm)
WYMIARY
komory chłodniczej
 
szerokość
głębokość
wysokość

1600 mm
3825 mm
2150 mm

DANE ELEKTRYCZNE
komory chłodniczej
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
6,4 kW
12,2 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
agregatu
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
2140 mm
1160 mm
1485 mm
- kg
DANE ELEKTRYCZNE
agregatu
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
59,5 kW
105,6 A
400V - 50Hz (3N + PE)
WYMIARY
skraplacza zew.
 
szerokość
głębokość
wysokość
waga
4756 mm
1335 mm
1272 mm
497 kg
DANE ELEKTRYCZNE
skraplacza zew.
 
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
-
-
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

EF 10.1
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Szokówki i chłodnie uderzeniowe
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
10 kg
POJEMNOŚĆ - ilość blach GASTRONOMICZNE
blachy H 65 mm
blachy H 40 mm
blachy H 20 mm
3 (GN1/1)
3 (GN1/1)
3 (GN1/1)
WYMIARY  
szerokość
głębokość
wysokość

535 mm
655 mm
760 mm

DANE ELEKTRYCZNE  
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
0,97 kW
5 A
230V - 50Hz (1N + PE)
 

 

EF 20.1
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Szokowniki, szybkoschładzarki, szybkozamrażarki
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
20 kg
POJEMNOŚĆ - ilość blach GASTRONOMICZNE* CUKIERNICZE**
blachy H 65* / 60** mm
blachy H 40 mm
blachy H 20 mm
4 (GN1/1)
5 (GN1/1)
8 (GN1/1)
4 (600x400mm)
5 (600x400mm)
8 (600x400mm)
WYMIARY  
szerokość
głębokość
wysokość

790 mm
771 mm
870 mm

DANE ELEKTRYCZNE  
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
1,2 kW
6,3 A
230V - 50Hz (1N + PE)
 

 

EF 30.1
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Mroźnie uderzeniowe, chłodnie uderzeniowe
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
30 kg
POJEMNOŚĆ - ilość blach GASTRONOMICZNE* CUKIERNICZE**
blachy H 65* / 60** mm
blachy H 40 mm
blachy H 20 mm
9 (GN1/1)
12 (GN1/1)
18 (GN1/1)
9 (600x400mm)
12 (600x400mm)
18 (600x400mm)
WYMIARY  
szerokość
głębokość
wysokość

790 mm
962 mm
1595 mm

DANE ELEKTRYCZNE  
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
2,9 kW
5,2 A
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

EF 45.1
WYDAJNOŚĆ NA CYKL   Szokowniki, schładzarki, hartowniki
(z 90°C do +3°C)
(z 90°C do -18°C)
45 kg
POJEMNOŚĆ - ilość blach GASTRONOMICZNE* CUKIERNICZE**
blachy H 65* / 60** mm
blachy H 40 mm
blachy H 20 mm
13 (GN1/1)
18 (GN1/1)
27 (GN1/1)
13 (600x400mm)
18 (600x400mm)
27 (600x400mm)
WYMIARY  
szerokość
głębokość
wysokość

790 mm
962 mm
1970 mm

DANE ELEKTRYCZNE  
maksymalny pobór mocy
maksymalny pobór prądu
napięcie
3,7 kW
5,6 A
400V - 50Hz (3N + PE)
 

 

 


ZAPRASZAMY RÓWNIEŻ DO ZAPOZNANIA SIĘ Z INFORMACJAMI DOTYCZĄCYMI:

Konserwatory, szokowniki, przechowalniki, szafy chłodnicze, szafy mroźnicze, przechowalniki

 

  Komory rozrostu

KOMORY NATURALNEGO ROZROSTU - KOMORY GAROWNICZE

Day System® - technologia, która wykorzystuje naturalną powolną fermentację, przez tworzenie mikroklimatu dostosowanego do rozrostu każdego rodzaju pieczywa.
Day System
® - to najwyższy stopień ewolucji komór garowniczych (garowników)