Maszyny do kremów - automaty do kremów
Nowy
falownik (przetwornica częstotliwości) i wielojęzyczny wyświetlacz
Mixcream jest wyposażony w funkcje mieszania, gotowania
i schładzania, co pozwala wytwarzać wiele rarytasów cukierniczych.
Działa przy maksymalnej higienie, zapewniając oszczędność czasu
i energii, zgodnie z przepisami HACCP. Mixcream wytwarza szeroki
zakres wyrobów, łącznie z pasteryzacją lodów.
|
OPIS
Mixcream jest wyposażony w nowe mieszadło odtwarzające takie
ruchy jakie wykonuje cukiernik podczas mieszania. Specjalne połączenie
sprężyste w zakrzywionej łopatce zapewnia wytwarzanie wyjątkowo
miękkiej i drobnej śmietanki bez grudek. Przy każdym obrocie mieszadła
mieszanina jest dopychana do ścianki pojemnika przez łopatkę i
staje się coraz bardziej rozdrobniona. Skrobak zbiera następnie
pozostałość śmietanki ze ścianki pojemnika i ponownie umieszcza
ją do dalszej rafinacji.
WŁAŚCIWOŚCI TECHNICZNE
3 wersje - 18, 36 i 56 litrów.
Wiele programów roboczych.
Pojemnik ze stali nierdzewnej.
Modułowy system podgrzewania pojemnika.
Górna przezroczysta pokrywa z blokadą zabezpieczającą przed przypadkowym
otwarciem.
System samoczynnego oczyszczania pojemnika.
Wiele szybkości mieszania dzięki falownikowi.
ZALETY
Zmniejszenie poboru energii o 35%.
Oszczędność czasu.
Możliwość użycia urządzenia Mixcream jako pasteryzatora.
Wytwarza dokładnie rozdrobnioną śmietankę.
Możliwość wykorzystania pojemnika przy połowie wydajności, co
zapewnia znaczną oszczędność energii. |
Pierwsza faza: mieszanie i warzenie cukru, mąki/skrobii i żółtka |
Druga faza: dodawanie mleka i chłodzenie |
Mieszadło składające się z zakrzywionej łopatki i skrobaka |
Inwerter (falownik) |
Praktyczny element wyjściowy do dozowania śmietanki |
Informacje są wyświetlane na wielojęzycznym wyświetlaczu |
Automaty do kremów - MIXCREAM - ze sterowaniem elektronicznym i inwerterem
Model |
Wydajność
na godz.
w litrach
min./max. |
Charakterystyka techniczna |
Wymiary
cm |
Waga
netto
Kg. |
Sposób
chłodzenia |
Opcje z chłodzeniem
specjalnym |
Napięcie
Volt-Hz |
Ilość
faz |
Moc
kW |
Szer. |
Gł. |
Wys. |
MIXCREAM 18 |
18 |
400-50 |
3 |
2,7 |
50 |
70 |
110 |
131 |
Woda |
Woda
+ powietrze wewnątrz |
MIXCREAM 36 |
18/36 |
400-50 |
3 |
5,9 |
50 |
70 |
110 |
165 |
Woda |
Woda
+ powietrze wewnątrz |
MIXCREAM 56 |
28/56 |
400-50 |
3 |
9,5 |
50 |
70 |
110 |
195 |
Woda |
Woda
+ powietrze
na zewnątrz |
Uwaga: Produkcja godzinowa min./max. – zależy od typu mieszanki i gęstości wyrobu końcowego. |