Walce do cukierni, piekarni i gastronomii
CRONOS
- PODWÓJNE WALCE GRANITOWE DO CUKIERNI I PIEKARNI
CRONOS
Podwójne walce granitowe
Bardzo trwała maszyna, zaprojektowana
do długotrwałego użytkowania.
Walce granitowe służą do miażdżenia
i kruszenia nasion suchych owoców, maku,
sera, czekolady, ciasta itp.
|
Charakterystyka techniczna:
Walce (cylindry) ze szlifowanego granitu porfirowego o średnicy 15 cm i szerokości 30 cm.
Koła zębate zanurzone w kąpieli olejowej, nawet wtedy kiedy cylindry (walce) są maksymalnie rozsunięte.
Specjalny mechanizm z prostą regulacją, który pozwala na prawidłową pracę nawet po kilku latach użytkowania.
Pojemnik górny na surowce do mielenia, osłona cylindrów, pojemnik pod cylindrami ze stali kwasoodpornej.
Maszyna posiada dwie rolki, dla łatwiejszego przemieszczania.
|
Urządzenie jest proste w obsłudze.
Walce są regulowane za pomocą pokrętła, co umożliwia dobór odpowiedniego
stopnia miażdżenia.
Obróbka ta wykonywana jest na dwóch walcach, ze szlifowanego granitu
porfirowego, o równoległych osiach i o różnej prędkości, umieszczonych
pod lejem załadowczym.
Przekładnie smarowane za pomocą
kąpieli olejowej.
Walce obracają się z różną prędkością i mają posuw wzdłuż osi, dzięki
czemu produkt jest perfekcyjnie miażdżony.
Pojemnik umieszczony pod cylindrami, zbiera rozdrobniony lub zmiażdżony
produkt. Szczególnie polecane dla cukierni.
|
CRONOS - WALCE GRANITOWE
CRONOS 2/C - podwójne walce do mielenia.
MODEL |
WYMIARY AxBxH cm |
SZEROKOŚĆ
WALCA cm |
ŚREDNICA
WALCA cm |
WAGA kg |
MOC Kw |
CRONOS 2/C |
81x57x116 |
30 |
15 |
222 |
1,10 |
MATERIAŁY REKLAMOWE DO POBRANIA
|
WALCE CRONOS DO CUKIERNI I PIEKARNI - ZANOLLI |
|
Pobierz (1,49 MB) |
|
|
|
|
|
KATALOG ZANOLLI
- CUKIERNIA I PIEKARNIA
- PIZZA I GASTRONOMIA
- MASZYNY COMIDA (miesiarki, ubijaczki, walce, wałkowaczki) |
|
Pobierz (37,7 MB) |
|
|
|
|
|
PROGRAM DLA CUKIERNI I PIEKARNI - ZANOLLI |
|
Pobierz (2,20 MB) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PROGRAM GRILL & SNACK - ZANOLLI (rożna, grill, tosty, gyros, kebab, mini pizza) |
|
Pobierz (1,51 MB) |
|