Teorema Polis - piece modułowe do cukierni, piekarni i pizzerii - ZANOLLI
CUKIERNIA - PIEKARNIA - PIZZERIA - GASTRONOMIA
|
Model T3
(przykład: CV+MC28+MC18+MC18+CL)
Piece elektryczne TEOREMA POLIS są rezultatem aktualnej wiedzy na temat pieców modułowych sterowanych elektronicznie.
Są to urządzenia charakteryzujące się wysokiej jakości konstrukcją, nie tylko bezpieczną i funkcjonalną, ale także mającą efektowny wygląd. Sterowanie odbywa się za pomocą prostego w obsłudze, a jednocześnie niezwykle precyzyjnego panelu elektronicznego.
TEOREMA POLIS stanowi serię kompatybilnych
ze sobą modułów, których odpowiednie dobranie i zestawienie pozwala
zaspokoić oczekiwania wszystkich klientów. Są urzeczywistnieniem całkowicie nowych rozwiązań konstrukcyjnych w
porównaniu z tradycyjnymi piecami cukierniczymi.
TEOREMA POLIS zostały zaprojektowane tak aby spełniać zarówno obecne jak
i przyszłe wymagania produkcyjne, dostosowując je do wielkości produkcji.
Można powiedzieć, że piece Teorema Polis rosną wraz z rozwojem firmy użytkownika ponieważ moduły pieca moduły pieca można dostawić w późniejszym okresie.
Dzięki swojej wszechstronności piece POLIS mogą być wykorzystywane w cukierniach i piekarniach, ale także pizzeriach, gastronomii czy lokalach typu fast food.
Dzięki wysokiej jakości wykonania i zaawansowania technologicznego,
uzyskano
bardzo długą żywotność i niezawodność ich działania.
|
|
|
Równomierne pieczenie, niezależnie
od rodzaju produktu.
|
|
Garownik, z wózkiem na blachy.
|
|
Przykład pieca POLIS z czterema komorami wypieku, każda o wysokości 18cm (H 18cm).
|
Model T6
(przykład: CV+MC28+MC18+CL)
Wszystkie modele, z wyjątkiem serii T2S (H 18cm), są dostępne
w dwóch wysokościach (18 i 28 cm). Możliwe jest pionowe połączenie do trzech modułów (ustawionych na podstawie albo garowniku) lub czterech modułów (ustawionych na specjalnej, niskiej podstawie).
Podstawy i garowniki (komory rozrostu) są wyposażone w kółka
z hamulcami.
Cyfrowy panel kontrolny:
- Elektroniczny panel jest czytelny i łatwy w obsłudze.
- Ustawiona i aktualna temperatura są zawsze widoczne
na podwójnym wyświetlaczu.
- Zegar cyfrowy.
- Zaprogramowany start.
- Timer z sygnałem dźwiękowym, informującym o zakończeniu pieczenia.
- Funkcja ekonomiczna (oszcczędność energii).
- 9 programów pieczenia, pozwalających na zaprogramowanie: czasu pieczenia, poboru mocy dla górnej i dolnej części pieca, temperaturę pieczenia.
|
|
|
Pieczenie chleba.
|
|
|
|
Objętościowy generator pary, opatentowany przez Zanolli (wyposażenie dodatkowe). |
Model T2
(przykład: CV+MC18+MC18+CL)
Garowniki:
- Wózki na blachy.
- Elementy grzejne wyposażone w termostaty
(od 0°C do 90°C).
- Wewnętrzne oświetlenie.
- Nawilżacz (wyposażenie dodatkowe).
Podstawa:
- Wytrzymała i starannie zaprojektowana
konstrukcja.
Okap:
- Dostępny w dwóch wersjach:
- z wyciągiem grawitacyjnym,
- z wentylatorem wyciągowym (400m3/h).
Objętościowy generator pary do komory wypieku (opatentowany przez Zanolli):
- Panel z czterema programowalnymi poziomami wytwarzania pary.
- Zasilanie wodą regulowane za pomocą licznika objętościowego
- Moc: 3kW.
|
|
|
Powierzchnia wykonana z materiału ogniotrwałego (szamot) pozwala na wypiek małych, okrągłych pizz bezpośrednio na "podłodze" pieca.
|
|
Powierzchnia wykonana z blachy, do wypieku pizzy w formach.
|
|
Model T4
przykład: CV+MC18+BM |
KOMORY KONTROLOWANEGO ROZROSTU
|
Komory do kontrolowania rozrostu w serii POLIS zostały zaprojektowane ta,k aby umożliwić precyzyjne sterowanie cyklem dojrzewania. Jest to możliwe dzięki maksymalnej dokładności przy kontroli temperatury, wilgotności oraz czasów konserwacji i rozrostu.
Monolityczna konstrukcja jest w całości wykonana ze stali nierdzewnej.
Komory posiadają izolację z poliuretanu o wysokiej gęstości (bardzo dobre właściwości izolacyjne), o grubości 50 mm.
Zaokrąglone rogi dna komory ułatwiają czyszczenie.
Drzwi posiadają magnetyczną uszczelkę zatrzaskującą, co gwarantuje szczelność.
Właściwa, kontrolowana cyrkulacja powietrza wewnątrz komory jest zapewniona dzięki specjalnym przewodom wentylacyjnym.
Komora jest przystosowana do wózków o wymiarach 40x60cm.
|
|
POLIS: Wszystko pod kontrolą!
|
Dlaczego warto korzystać z komory do kontrolowania rozrostu?
Komory te mogą być wykorzystywane do programowania i kontroli cyklu dojrzewania, poprzez zadanie odpowiedniej temperatury
i wilgotności.
W ten sposób produkt przechodzi od fazy "zimnej" (konserwacja) do fazy "ciepłej" (rozrost).
Elektroniczny panel sterowania jest logiczny i prosty w obsłudze, pozwala na zaprogramowanie fazy konserwacji, fazy rozrostu i etapów podtrzymujących, na maksymalnie 6 dni.
Wilgotność wewnątrz komory, uzyskiwana dzięki generatorowi pary, jest kontrolowana i regulowana za pomocą elektronicznego panelu sterowania.
Głównymi zaletami omawianego systemu jest ograniczenie pracy nocnej i większa elastyczność produkcji, co wiąże się ze znaczną redukcją kosztów.
|
|
Komora do kontrolowania rozrostu POLIS. |
KOMORA DO KONTROLOWANIA ROZROSTU |
MODEL |
WYMIARY A x B x H cm |
ILOŚĆ
blach 40x60 |
TEMP.
MIN./MAX. |
WAGA
Kg. |
Moc
Kw |
POLIS 2/4 |
125X95X91 |
16 |
-2/+35°C |
152 |
1,9 |
AKCESORIA - WYPOSAŻENIE DODATKOWE |
|
|
- Objętościowy generator pary, o mocy 3kW na jedną komorę wypieku.
- Nawilżacz do garownika.
- Pochłaniacz pary do okapu z wentylatorem wyciągowym.
- Okap z wentylatorem wyciągowym, z pochłaniaczem pary,
współpracujący z agregatem chłodniczym.
- Element filtrujący z syntetycznym prefiltrem i filtrami
z węgla aktywnego (wydajność 800m3/h), do okapu
z wentylatorem wyciągowym.
- Blachy wsadowe do chleba - konstrukcja załadowcza do chleba.
- Podłoga z szamotu - powierzchnia wypiekowa z materiału ogniotrwałego (szamot).
Stelaż na blachy wypiekowe wbudowany w podstawę (zamówienie specjalne)
|
WIDOKI Z GÓRY
|
Wymiary w cm
* całkowity wymiar generatora pary
TEOREMA POLIS - Elektryczne piece modułowe do cukierni, piekarni i pizzerii.
|
CHARAKTERYSTYKA TECHNICZNA TEOREMA POLIS
Piec z niezależnymi komorami wypieku
do cukierni, piekarni i pizzerii. Metalowa powierzchnia pieczenia. Standardowo
wyposażony w mikrokomputer z funkcją ekonomiczną, sterującą pracą pieca.
- Elektroniczna regulacja temperatury.
- Oddzielne sterowanie górnymi i dolnymi elementami grzejnymi.
- Ręcznie uruchamiana funkcja ekonomiczna, powoduje natychmiastowy spadek żużycia energii o połowę.
- Elementy grzejne, w osłonie ze stali nierdzewnej, mają większą moc grzewczą tuż przy drzwiach, tak aby kompensować straty ciepła, powstające przy wkładaniu i wyjmowaniu wyrobów.
- W górnej części komory wypieku znajdują się elementy grzejne pozbawione osłony, tak aby jak najlepiej wykorzystać zjawisko promieniowania cieplnego.
- Dolna cześć komory wykonana z:
- blachy, dobrze przewodzącej ciepło i szybko zmieniającej temperaturę, (odpowiednia dla pieczenia w formach);
- ceramicznego materiału ogniotrwałego (szamot), umożliwiającego akumulacje ciepła i równomierne ogrzewanie (odpowiedni do pieczenia bezpośrednio na "podłodze" pieca).
- Obudowa zewnętrzna wykonana z błyszczącej stali nierdzewnej.
- Drzwiczki z dużą szybą, umożliwiającą kontrolę procesu pieczenia.
- Dobra izolacja cieplna (wełna mineralna).
- Lampy halogenowe odporne na działanie wysokiej temperatury i o dużej mocy świetlnej.
- Zawór odprowadzania pary.
|
OKAP Z WYCIĄGIEM GRAWITACYJNYM |
OKAP* |
WYMIARY A x B x H cm |
WAGA Kg. |
T2 POLIS/CVS |
102 x 142 x 23 |
23 |
T2 POLIS/CV |
125 x 122 x 23 |
23 |
T3 POLIS/CV |
166 x 122 x 23 |
28 |
T4 POLIS/CV |
125 x 182 x 23 |
26 |
T6 POLIS/CV |
166 x 182 x 23 |
31 |
* UWAGA: Okap z wyciągiem grawitacyjnym
KOMORA
WYPIEKU |
WYMIARY A x B x H cm |
ILOŚĆ
blach 40x60 |
WAGA Kg. |
TEMP.
Max |
MOC
kW |
ZEW. |
WEW. |
T2 POLIS/MC 18S |
102x112x34 |
65x86x18 |
2 |
130 |
370°C |
6,4 |
T2 POLIS/MC 18 |
125x92x34 |
83x66x18 |
2 |
130 |
370°C |
6 |
T2 POLIS/MC 28 |
125x92x46 |
83x66x28 |
2 |
135 |
370°C |
6 |
T3 POLIS/MC 18 |
166x92x34 |
124x66x18 |
3 |
145 |
370°C |
7,8 |
T3 POLIS/MC 28 |
166x92x46 |
124x66x28 |
3 |
150 |
370°C |
7,8 |
T4 POLIS/MC 18 |
125x152x34 |
83x126x18 |
4 |
210 |
370°C |
10 |
T4 POLIS/MC 28 |
125x152x46 |
83x126x28 |
4 |
225 |
370°C |
10 |
T6 POLIS/MC 18 |
166x152x34 |
124x126x18 |
6 |
240 |
370°C |
13 |
T6 POLIS/MC 28 |
166x152x46 |
124x126x28 |
6 |
260 |
370°C |
13 |
GAROWNIK |
WYMIARY A x B x H cm |
ILOŚĆ
blach 40x60 |
WAGA
Kg. |
Moc
Kw |
2MC |
3MC |
2MC |
3MC |
T2 POLIS/CLS |
102x112x94(2MC)x70(3MC) |
20 |
10 |
88 |
72 |
1 |
T2 POLIS/CL |
125x92x94(2MC)x70(3MC) |
20 |
10 |
92 |
75 |
1 |
T3 POLIS /CL |
166x92x94(2MC)x70(3MC) |
40 |
20 |
126 |
103 |
1,5 |
T4 POLIS /CL |
125x152x94(2MC)x70(3MC) |
30 |
15 |
121 |
100 |
1,5 |
T6 POLIS /CL |
166x152x94(2MC)x70(3MC) |
60 |
30 |
169 |
138 |
1,5 |
PODSTAWA |
WYMIARY A x B x H cm |
WAGA Kg. |
1MC |
2MC |
3MC |
4MC |
1MC |
2MC |
3MC |
4MC |
T2 POLIS/BMS |
102x107x124 |
102x107x94 |
102x107x70 |
102x107x44 |
37 |
32 |
28 |
25 |
T2 POLIS/BM |
125x87x124 |
125x87x94 |
125x87x70 |
125x87x44 |
37 |
32 |
28 |
25 |
T3 POLIS/BM |
166x87x124 |
166x87x94 |
166x87x70 |
166x87x44 |
40 |
35 |
31 |
28 |
T4 POLIS/BM |
125x147x124 |
125x147x94 |
125x147x70 |
125x147x44 |
42 |
37 |
33 |
30 |
T6 POLIS/BM |
166x147x124 |
166x147x94 |
166x147x70 |
166x147x44 |
45 |
40 |
36 |
33 |
KOMORA DO KONTROLOWANIA FERMENTACJI - KOMORA KONTROLOWANEGO ROZROSTU |
MODEL |
WYMIARY A x B x H cm |
ILOŚĆ
blach 40x60 |
TEMP.
MIN./MAX. |
WAGA
Kg. |
Moc
kW |
POLIS 2/4 |
125X95X91 |
16 |
-2/+35°C |
152 |
1,9 |
PIECE ŁĄCZONE [PLANET
+POLIS]
Na specjalne zamówienie wykonujemy konfiguracje specjalne pieca PLANET połączonego
z modelem POLIS. |
Przykład: CV+PLANET8+POLIS 2S+CL |
Doskonałe połączenie pieca modułowego z piecem konwekcyjnym. |
|
LEGENDA:
A = szerokość
B = głębokość
H = wysokość
PLANET 5 EL + PLANET 5 EL |
WYMIARY ZEWNĘTRZNE
A x B x H cm |
WAGA
Kg. |
MOC
kW |
2 PLANET 5 EL. + PODSTAWA + OKAP Z WENTYLATOREM
WYCIĄGOWYM |
80x125x192 |
150 |
8,25 |
PLANET 5/8 EL + T2S POLIS |
WYMIARY
A x B x H cm |
WAGA
Kg. |
MOC
kW |
ILOŚĆ
blach w garowniku |
PLANET 5 EL. + T2S + PODSTAWA + OKAP Z WENTYLATOREM
WYCIĄGOWYM |
102x125x202 |
359 |
14,7 |
- |
PLANET 5 EL. + T2S + GAROWNIK + OKAP Z WENTYLATOREM
WYCIĄGOWYM |
102x125x202 |
406 |
15,7 |
10 |
PLANET 5 EL. + 2 T2S + PODSTAWA + OKAP
Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM |
102x125x216 |
480 |
21,1 |
- |
PLANET 5 EL. + 2 T2S + GAROWNIK + OKAP
Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM |
102x125x216 |
530 |
22,1 |
6 |
PLANET 8 EL. + T2S + PODSTAWA + OKAP Z WENTYLATOREM
WYCIĄGOWYM |
102x125x210 |
392 |
18,9 |
- |
PLANET 8 EL. + T2S + GAROWNIK + OKAP Z WENTYLATOREM
WYCIĄGOWYM |
102x125x210 |
432 |
18,9 |
6 |
PLANET 5/8 EL + T6 POLIS |
WYMIARY
A x B x H cm |
WAGA
Kg. |
MOC
kW |
ILOŚĆ
blach w garowniku |
2 PLANET 5 EL. + T6 + PODSTAWA +
OKAP Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM |
166x152x202 |
640 |
29,5 |
- |
2 PLANET 5 EL. + T6 + GAROWNIK +
OKAP Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM |
166x152x202 |
740 |
30,5 |
30 |
2 PLANET 5 EL. + 2 T6 + PODSTAWA
+ OKAP Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM |
166x152x216 |
878 |
42,5 |
- |
2 PLANET 5 EL. + 2 T6 + GAROWNIK
+ OKAP Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM |
166x152x216 |
963 |
43,5 |
30 |
2 PLANET 8 EL. + T6 + PODSTAWA +
OKAP Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM |
166x152x210 |
702 |
38 |
- |
2 PLANET 8 EL. + T6 + GAROWNIK +
OKAP Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM |
166x152x210 |
787 |
39 |
18 |
MATERIAŁY REKLAMOWE DO POBRANIA
|
PIECE TEOREMA POLIS - ZANOLLI |
|
Pobierz (6,19 MB) |
|
|
|
|
|
KATALOG ZANOLLI
- CUKIERNIA I PIEKARNIA
- PIZZA I GASTRONOMIA
- MASZYNY COMIDA (miesiarki, ubijaczki, walce, wałkowaczki) |
|
Pobierz (37,7 MB) |
|
|
|
|
|
PROGRAM DLA CUKIERNI I PIEKARNI - ZANOLLI |
|
Pobierz (2,20 MB) |
|
|
|
|
|
PIZZA NA ŚWIECIE - ZANOLLI |
|
Pobierz (1,71 MB) |
|
|
|
|
|
PIZZA - ZANOLLI |
|
Pobierz (1,21 MB) |
|
|
|
|
|
PROGRAM GRILL & SNACK - ZANOLLI (rożna, grill, tosty, gyros, kebab, mini pizza) |
|
Pobierz (1,51 MB) |
|