Miesiarki cukiernicze, piekarnicze i do pizzy
MIESIARKI SPIRALNE CUKIERNICZE
I PIEKARNICZE
MIESIARKI WIDELCOWE CUKIERNICZE
I PIEKARNICZE
MIESIARKI Z WYRABIAJĄCYMI RAMIONAMI CUKIERNICZE
I PIEKARNICZE
Miesiarki Zanolli (Comida) do przygotowania różnego rodzaju ciast piekarniczych, cukierniczych oraz pizzy.
GALASSIA PIZZA - CUKIERNICZA |
Opis:
Miesiarki spiralne Zanolli posiadają właściwości
techniczne, które odróżniają je od innych podobnych urządzeń.
Rozwiązania konstrukcyjne i spiralny kształt miesidła zapewniają intensywne i wydajne miesienie ciasta oraz uzyskanie najlepszych jego parametrów technologicznych, poprzez idealne napowietrzenie i spulchnienie z dokładnym wymieszaniem surowców, nawet przy minimalnej ich ilości. Nadają się do wszystkich rodzajów ciast.
Podstawowe cechy:
- Przekładnia łańcuchowa.
- Dzieża wykonana ze stali nierdzewnej 304.
- Sterowanie - niskie napięcie (24 V).
- Hak ze specjalnej stali nierdzewnej o podwyższonej wytrzymałości.
Opcjonalnie:
-
Automatyczne programowanie cyklu mieszania z dozownikiem wody.
- Zestaw kół Galassia.
Zastosowanie:
Galassia 8 - 12 - 18 - 25 - 35 dla zastosowań w cukierniach i pizzeriach
o średnim i lekkim obciążeniu;
Galassia 45 - 60 dla zastosowań w cukierniach i piekarniach,
dla małych i średnich ilości ciast oraz do zastosowań w pizzeriach
o średnim i dużym obciążeniu.
Miesiarki spiralne - GALASSIA PIZZA - CUKIERNICZA
Miesiarki spiralne
MODEL |
WYMIARY AxBxH cm |
WYMIARY
I POJEMNOŚĆ DZIEŻY cm |
PRĘDKOŚCI |
WAGA kg |
MOC kW |
Galassia 8 |
30x59x57 |
Ø 28x19,5 (12 l) |
1 |
45 |
0,37 |
Galassia 8 S |
30x59x57 |
Ø 28x19,5 (12 l) |
2 |
45 |
0,75 |
Galassia 12 |
34x63x57 |
Ø 31,7x21 (16 l) |
1 |
48 |
0,55 |
Galassia 12 S |
34x63x57 |
Ø 31,7x21 (16 l) |
2 |
48 |
0,75 |
Galassia 18 |
38,5x73x66 |
Ø 36,5x24 (23 l) |
1 |
75 |
0,75 |
Galassia 18 S |
38,5x73x66 |
Ø 36,5x24 (23 l) |
2 |
75 |
0,75 |
Galassia 25 |
42x76x66 |
Ø 40x26 (32 l) |
1 |
82 |
1,1 |
Galassia 25 S |
42x76x66 |
Ø 40x26 (32 l) |
2 |
82 |
1,1 |
Galassia 35 |
48x84x76 |
Ø 45x26 (41 l) |
1 |
125 |
1,5 |
Galassia 35 S |
48x84x76 |
Ø 45x26 (41 l) |
2 |
125 |
1,5 |
Galassia 45 S |
52x89x87 |
Ø 50x34 (64 l) |
2 |
155 |
1,8 |
Galassia 60 S |
57x95x92 |
Ø 55x34 (82 l) |
2 |
180 |
1,8 |
Miesiarki spiralne SPECIAL z odchylaną głowicą z hakiem
MODEL |
WYMIARY AxBxH cm |
WYMIARY
I POJEMNOŚĆ DZIEŻY cm |
PRĘDKOŚCI |
WAGA kg |
MOC kW |
GALASSIA 18 S special |
38,5x73x66 |
Ø36,5 x 24 (23 I) |
2 |
75 |
0,75 |
GALASSIA 25 S special |
42x76x66 |
Ø40 x 26 (32 I) |
2 |
82 |
1,1 |
Miesiarki spiralne SUPER z odchylaną głowicą z hakiem oraz zdejmowaną dzieżą
MODEL |
WYMIARY AxBxH cm |
WYMIARY
I POJEMNOŚĆ DZIEŻY cm |
PRĘDKOŚCI |
WAGA kg |
MOC kW |
GALASSIA 18 S super |
38,5x73x66 |
Ø36,5 x 24 (23 I) |
2 |
75 |
0,75 |
GALASSIA 25 S super |
42x76x66 |
Ø40 x 26 (32 I) |
2 |
82 |
1,1 |
MODEL |
GALASSIA 8 - 8S |
GALASSIA 12 - 12S |
GALASSIA
18 - 18S
18S special
18 S super
|
GALASSIA 25 - 25S
25 S special 25 S super |
GALASSIA
35 - 35S |
GALASSIA
45S |
GALASSIA 60S |
Ilość ciasta max |
8 kg |
12 kg |
18 kg |
25 kg |
35 kg |
45 kg |
60 kg |
Ilość mąki max (min. wody 50%) |
5 kg |
8 kg |
12 kg |
16 kg |
23 kg |
30 kg |
40 kg |
GALASSIA PANE- PIEKARNICZA |
MIESIARKI SPIRALNE
PIEKARNICZE - GALASSIA PANE - PIEKARNICZA
Opis:
Piekarnicze miesiarki spiralne GALASSIA PN mają pojemność misienia w zakresie od 60 kg do 160 kg.
Wszechstronność zastosowania w połączeniu z bardzo prostą i solidną konstrukcją
(napęd z regulowaną przekładnią pasową, dla maksymalnie cichej pracy i łatwości konserwacji).
Cechą szczególną tych miesiarek jest bardzo dobre i dokładne mieszanie nawet niewielkiej ilości ciasta.
Podstawowe cechy:
- Korpus maszyny wykonany jest z grubej, lakierowanej stali.
- Idealne proporcje haka (spiralnego) wyrabiającego do dzieży, pozwalają uzyskać gładkie, miękkie i doskonale napowietrzone ciasto. Można również mieszać niewielkie ilości ciasta, nawet w modelach PN posiadających duże pojemności.
- Hak spiralny, centralna część, dzieża wykonane są ze stali nierdzewnej, osłona dzieży z tworzywa sztucznego (ABS).
- Miesiarki te wyposażone są w mocne dwubiegowe silniki. Silnik dzieży - przy pracy na pierwszej prędkości, można zmienić kierunek obrotów dzieży.
- Wszystkie miesiarki GALASSIA PN wyposażone są w regulowane nóżki oraz 3 koła (jedno obrotowe).
Opcjonalnie:
-
Automatyczne programowanie cyklu mieszania z dozownikiem wody
|
PANEL - MIESIARKI GALASSIA PANE |
MODEL |
WYMIARY AxBxH cm |
WYMIARY
I POJEMNOŚĆ DZIEŻY cm |
PRĘDKOŚCI |
WAGA
kg |
PRZEKŁADNIA RĘCZNA |
MOC
kW |
GALASSIA PN 60 |
66 x 114 x 135 |
Ø63 x 34 (100 l) |
2 |
429 |
TAK |
3,7 + 0,55 |
GALASSIA PN 80 |
68 x 115 x 135 |
Ø65 x 39 (123 l) |
2 |
433 |
TAK |
3,7 + 0,55 |
GALASSIA PN 100 |
71 x 123 x 147 |
Ø68 x 44 (154 l) |
2 |
494 |
TAK |
5,2 + 0,55 |
GALASSIA PN 120 |
78 x 130 x 147 |
Ø75 x 44 (185 l) |
2 |
535 |
TAK |
5,2 + 0,55 |
GALASSIA PN 160 |
89 x 141 x 157 |
Ø85 x 49 (270 l) |
2 |
735 |
TAK |
12,5 + 0,75 |
MODEL |
GALASSIA PN 60 |
GALASSIA PN 80 PN/E 80 |
GALASSIA PN 100 PN/E 100 |
GALASSIA
PN 120
|
GALASSIA
PN 160
|
Ilość ciasta max |
60 kg |
80 kg |
100 kg |
120 kg |
160 kg |
Ilość mąki max (min. wody 50%) |
37 kg |
50 kg |
62 kg |
75 kg |
100 kg |
DEMETRA - MIESIARKI
WIDELCOWE |
DEMETRA - MIESIARKA WIDELCOWA ,MI
Opis: Miesiarki widelcowe Demetra są idealne dla pizzerii, ciastkarni i piekarni.
Pozwalają wymieszać równomiernie i w krótkim czasie, małe i duże ilości różnego rodzaju ciasta, nawet najtwardsze.
Podstawowe cechy:
- Korpus wykonany z lakierowanej stali, dzieża, widelec oraz pokrywa, ze stali nierdzewnej (inox).
- Dzieża wyposażona jest w pokrywę zabezpieczającą, składającą się w połowie z rusztu, który pozwala na kontrolę ciasta oraz dodawanie składników.
- Mieszałki są bardzo ciche:
Modele Demetra 30 Pizza i 30S Pizza mają przekładnie pracującą w kąpieli olejowej i paski klinowe przenoszące napęd.
W modelach Demetra 35 Pane i 60 Pane zastosowano dwa silniki i koła zębate wykonane ze specjalnego żeliwa, dzięki którym w napędzie nie powstają luzy.
- Widelec obraca się na łożyskach kulkowych.
|
|
ZA
ŁKA
WIDEL
MODEL |
WYMIARY AxBxH cm |
WYMIARY
I POJEMNOŚĆ DZIEŻY cm |
PRĘDKOŚCI |
WAGA kg |
MOC kW |
DEMETRA 30 PIZZA/CUKIERNICZA |
64 x 100 x 65 |
Ø53x23 (35 l) |
1 |
95 |
0,75 |
DEMETRA 30/S PIZZA/CUKIERNICZA |
64 x 100 x 65 |
Ø53x23 (35 l) |
2 |
95 |
1,1 |
DEMETRA 35 PANE/PIEKARNICZA |
65 x 110 x 123 |
Ø57x22 (62 l) |
2 |
240 |
1,8 |
DEMETRA 60 PANE/PIEKARNICZA |
70 x 120 x 123 |
Ø63x23 (72 l) |
2 |
260 |
1,8 |
MODEL |
DEMETRA 30 PIZZA/CUKIERNICZA |
DEMETRA 30/S PIZZA/CUKIERNICZA |
DEMETRA 35 |
DEMETRA 60 |
Ilość ciasta max |
30 kg |
30 kg |
35 kg |
60 kg |
Ilość mąki max (min. wody 50%) |
20 kg |
20 kg |
20 kg |
36 kg |
COWA
ERACLE - MIESIARKA Z
WYRABIAJĄCYMI RAMIONAMI |
ERACLE - MIESIARKA Z WYRABIAJĄCYMI RAMIONAMI
Opis:
Miesiarki z wyrabiającymi ramionami Eracle, zostały zaprojektowane specjalnie dla piekarni, cukierni, sklepów cukierniczych i pizzerii. Miesiarki z pionowo opadającymi ramionami (ruch ramion naśladuje ręczne wyrabianie ciasta).
Lewe ramię podnosi ciasto z dna dzieży, zaś prawe, wyposażone na końcu w dwa skrzydełka, rozciąga ciasto.
Odpowiednie do miesienia zarówno ciasta miękkiego, jak i twardszego.
Ciasto jest spójne, miękkie i nie ulega przegrzaniu.
Mechaniczne ramiona mieszałek Eracle dokładnie mieszają ciasto, napowietrzając mieszankę oraz zmniejszając temperaturę ciasta (ciasto nie ulega przegrzaniu), co umożliwia otrzymanie optymalnych wyrobów, zawsze dobrej jakości.
Bardzo ciche i niezawodne.
Podstawowe cechy:
- Dzieża, ramiona oraz osłona zabezpieczająca wykonane są całkowicie ze specjalnej stali nierdzewnej (inox).
- System ruchomych ramion mieszałek Eracle (jedno ramię ma regulowaną wysokość), przyczynia się do poprawy jakości ciasta.
- Przekładnie (koła zębate) napędzające ramiona wykonane ze specjalnego żeliwa zanurzone w kąpieli olejowej.
- Wały napędowe zamontowane są na łożyskach kulkowych.
- Dwie prędkości silnika z hamulcem.
- Mieszałki wyposażone są w kółka.
- Wszystkie części można łatwo zdemontować.
MIESIARKA
CUKIERNICZA, MIESIARKA PIEKARNICZA
MODEL |
WYMIARY AxBxH cm |
WYMIARY
I POJEMNOŚĆ DZIEŻY cm |
PRĘDKOŚCI |
WAGA kg |
MOC kW |
ERACLE 40 |
61 x 86 x 134 |
Ø54 x 29,2 (67 l) |
2 |
290 |
1,1/1,5 |
ERACLE 50 |
61 x 86 x 139 |
Ø55 x 34,2 (81 l) |
2 |
340 |
1,1/1,5 |
ERACLE 60 |
61 x 86 x 144 |
Ø55 x 39,2 (95 l) |
2 |
350 |
1,1/1,5 |
ERACLE 80 |
73 x 105 x 170 |
Ø68 x 36 (145 l) |
2 |
541 |
1,5/2,2 |
ERACLE 120 |
103 x 112 x 185 |
Ø78 x 39 (187 l) |
2 |
710 |
2,5/4,0 |
MODEL |
ERACLE 40 |
ERACLE 50 |
ERACLE 60 |
ERACLE 80 |
ERACLE 120 |
Ilość ciasta max |
45 kg |
55 kg |
65 kg |
80 kg |
120 kg |
Ilość mąki max (min. wody 50%) |
27 kg |
33 kg |
40 kg |
53 kg |
80 kg |
MATERIAŁY REKLAMOWE DO POBRANIA
|
MIESIARKI GALASSIA - ZANOLLI |
|
Pobierz (837 KB) |
|
|
|
|
|
MIESIARKI GALASSIA PIZZA - ZANOLLI |
|
Pobierz (1,20 MB) |
|
|
|
|
|
MIESIARKI DEMETRA - ZANOLLI |
|
Pobierz (1,31 MB) |
|
|
|
|
|
MIESZAŁKI ERACLE - ZANOLLI |
|
Pobierz (1,29 MB) |
|
|
|
|
|
KATALOG ZANOLLI
- CUKIERNIA I PIEKARNIA
- PIZZA I GASTRONOMIA
- MASZYNY COMIDA (miesiarki, ubijaczki, walce, wałkowaczki) |
|
Pobierz (37,7 MB) |
|
|
|
|
|
PROGRAM DLA CUKIERNI I PIEKARNI - ZANOLLI |
|
Pobierz (2,20 MB) |
|
|
|
|
|
PROGRAM GRILL & SNACK - ZANOLLI (rożna, grill, tosty, gyros, kebab, mini pizza) |
|
Pobierz (1,51 MB) |
|