Maszyny wielofunkcyjne do produkcji lodziarskiej i cukierniczej
Maszyna do lodów, musów, kremów cukierniczych, gotowania konfitur i marmolad, sosów słodkich i beszamelowych, gotowania owoców, temperowania czekolady i wielu innych produktów.
LODZIARNIA I CUKIERNIA W JEDNYM URZĄDZENIU
TRITTICO EXECUTIVE - maszyna
wielofunkcyjna
Podwójny inwerter,
joniczny system kontroli jakości lodów, wyświetlacz w języku polskim
Dzięki Trittico Executive oszczędzasz przestrzeń, czas i pieniądze.
Jest to pierwsza wielofunkcyjna maszyna, która miesza, pasteryzuje,
gotuje, ubija, mrozi lub chłodzi. Niezwykle łatwa w użyciu.
Dwukomorowy system Trittico eliminuje przestoje - podczas mrożenia
w dolnej komorze pasteryzator może podgrzewać kolejną partię mieszanki.
Trittico posiada wiele programów do produkcji wszystkich rodzajów
lodów, sorbetów,musów, kremów cukierniczych, gotowania konfitur
i marmolad, sosów słodkich i beszamelowych, gotowania owoców,
temperowania czekolady i wielu innych produktów.
OPIS
Maszyna jest podzielona na dwie sekcje: górny, pionowy zbiornik,
służy do pasteryzowania mieszanki. W dolnym, poziomym zbiorniku,
mieszanka jest ubijana, mrożona lub chłodzona. Przelewanie mieszanki
do dolnego zbiornika następuje całkowicie wewnątrz maszyny, przy
pomocy opatentowanego systemu. Dzięki temu produkt nie jest narażony
na kontakt z otoczeniem. Podczas ubijania, mrożenia lub chłodzenia
w dolnym zbiorniku, w górnym zbiorniku można rozpocząć nowy cykl
produkcyjny (mieszania i pasteryzowania kolejnej partii).
CHARAKTERYSTYKA - Jednolita temperatura na całej powierzchni zbiornika.
- Wewnętrzny system przelewowy z pasteryzatora do komory mieszająco
- chłodzącej.
- Komory ze stali nierdzewnej (AISI 304).
- Trójramienne mieszadło ze stali nierdzewnej, z wymiennymi ostrzami.
- Przezroczysta górna pokrywa, z systemem zabezpieczającym przed
przypadkowym otwarciem.
- Ergonomiczny panel.
- Elektroniczny system kontroli procesów produkcji w języku polskim.
- Zastosowane rozwiązania są chronione wieloma międzynarodowymi
patentami.
ZALETY - Znakomita do lodziarni i cukierni.
- Oszczędza czas, przestrzeń i pieniądze.
- Dostosowana do aktualnych wymogów HACCP.
- Wielofunkcyjne urządzenie szerokiego zastosowania.
- Prosta w użyciu.
- Łatwa w utrzymaniu czystości.
- Eliminuje przerwy produkcyjne za sprawą wielu funkcji w jednym
urządzeniu.
- Możliwość dostosowania temperatury i konsystencji do konkretnego
produktu i upodobań klienta.
- Wysoka jakość i trwałość urządzenia (w Polsce dotąd, bezawaryjnie
pracują urządzenia wyprodukowane w latach 80).
- Powtarzalna jakość produkowanych wyrobów.
- Jedyna na świecie maszyna pozwalająca na użycie niepasteryzowanych
surowców (np. mleka) przy zachowaniu 100% bezpieczeństwa sanitarnego.
SYSTEM KONTROLI JONICZNEJ OPATENTOWANY PRZEZ BRAVO
Jest to system wykorzystywany w końcowej fazie mieszania, mrożenia
lub chłodzenia.
Dwa czujniki - jeden umieszczony na drzwiach, drugi wewnątrz komory
- przekazują wszystkie informacje o produkcie, wspomagając system
kontroli jakości.
Dzięki temu systemowi uzyskujemy pożądaną konsystencję lodów,
najwyższej jakości, bez względu na ich rodzaj (wodne, mleczne
itp.).
Maszyna TRITTICO EXECUTIVE posiada 18 programów:
Pr.1 - Podgrzewanie mieszanki do + 85 ° C
Pr.2 - Podgrzewanie kremów z mleka i jaj (napoleonkowe)
Pr.3 - Podgrzewanie programowane przez użytkownika
Pr.4 - Kremy Bawarskie
* Trzy programy do temperowania czekolady i utrzymania jej w stanie
ciekłym
Pr.5 - Czekolady kolorowe
Pr.6 - Czekolady deserowe
Pr.7 - Czekolady mleczne
Pr.8 - Kremy Ganache (kremy z dodatkiem czekolady)
Pr.9 - Powolne gotowanie
(program do bardzo delikatnych wyrobów, z dodatkiem masła, łatwo
przypalajacych się)
Pr.10 - Przygotowanie cukru
(przygotowanie żelu cukrowego, używanego podczas produkcji ciastek)
Pr.11 - Sosy słodkie i wytrawne
Pr.12 - Kremy Mousseline
(podgrzanie i schłodzenie kremu do danej temp. w przeciągu 15
sek)
Pr.13 - Musy
Pr.14 - Kremy maślane)
Pr.15 - Lody owocowe
Pr. 16 - Krem Pate a Bombe
Pr.17 - Krem czekoladowy Pate a Bombe
Pr.18 - Podgrzewanie i schładzanie produktów
(doprowadzenie produktu do danej temperatury i utrzymanie jej
do chwili wyłączenia)
Samoczynnie czyszczący się zbiornik
i mieszadło
z łopatkami
Dwa inwertery do pracy, ze zmiennymi
prędkościami
Stalowa rózga (opcja) i trzyramienne
mieszadło
z wymiennymi ostrzami
Specjalna rynna do wybierania, kremów,
czekolady
i innych produktów nie wymagających
mrożenia
DANE TECHNICZNE
MODEL
204
305
457
610*
1015*
1020*
Pojemność
L
4
5
7,5
10
15
20
Średnia produkcja (1)
L/H
15/20
20/30
30/45
40/60
60/80
60/110
Napięcie (2)
Volt
50hz/3Ph**
230-400
230-400
230 -400
230 -400
230-400
230-400
Moc
Kw
5,3
5,8
6,3
9
11,2
18,3
Chłodzenie(3)
woda
woda
+pow.
woda
woda
+pow.
woda
woda
+pow.
woda
woda
+pow.
woda
woda
+pow.
woda
woda
+pow.
Szerokość A
cm.
50
50
50
50
50
60
60
60
60
60
60
60
Głębokość B
cm.
65
65
65
65
80
80
80
80
85
85
100
100
Głębokość C
cm.
85
85
85
85
100
100
100
100
105
105
120
120
Wysokość H
cm.
130
130
130
130
130
130
130
130
130
130
130
130
Waga
Kg.
220
240
250
270
280
300
380
430
440
500
510
580
(1) Wielkość produkcji może
się zmieniać, w zalezności od typu mieszanki i gęstości produktu końcowego.
(2) Dostępny również w wersji 60Hz.
(3) W modelach Trittico 610-1015-1020 agregat wodny znajduje się
wewnątrz maszyny, natomiast powietrzny na zewnątrz.
(*) Dodatkowe programy na życzenie.
(**) Plus neutralny.
TRITTICO EXECUTIVE 122 i 183 - maszyna
wielofunkcyjna
Inwerter,
joniczny system kontroli jakości lodów, wyświetlacz w języku polskim
Maszyna przeznaczona dla kawiarni, restauracji, barów, hoteli,
małych cukierni i lodziarni.
Niezwykle łatwa w użyciu wielofunkcyjna maszyna, która miesza,
pasteryzuje, gotuje, ubija, mrozi lub chłodzi, zajmuje ½
m2 powierzchni. Ta powierzchnia wystarcza, aby szybko
i łatwo produkować: wszystkie rodzaje lodów, sorbetów, musów,
kremów cukierniczych, konfitury i marmolady, sosy słodkie i beszamelowe,
gotować owoce, temperować czekolady i wielu innych produktów.
OPIS
Maszyna jest podzielona na dwie sekcje: górny, pionowy zbiornik,
służy do pasteryzowania mieszanki. W dolnym, poziomym zbiorniku,
mieszanka jest ubijana, mrożona lub chłodzona. Przelewanie mieszanki
do dolnego zbiornika następuje całkowicie wewnątrz maszyny, przy
pomocy opatentowanego systemu. Dzięki temu produkt nie jest narażony
na kontakt z otoczeniem. Podczas ubijania, mrożenia lub chłodzenia
w dolnym zbiorniku, w górnym zbiorniku można rozpocząć nowy cykl
produkcyjny (mieszania i pasteryzowania kolejnej partii).
CHARAKTERYSTYKA - Jednolita temperatura na całej powierzchni zbiornika.
- Wewnętrzny system przelewowy z pasteryzatora do komory mieszająco
- chłodzącej.
- Komory ze stali nierdzewnej (AISI 304).
- Dwuramienne mieszadło ze stali nierdzewnej, z wymiennymi ostrzami.
- Przezroczysta górna pokrywa, z systemem zabezpieczającym przed
przypadkowym otwarciem.
- Ergonomiczny panel.
- Elektroniczny system kontroli procesów produkcji w języku polskim.
- Zastosowane rozwiązania są chronione wieloma międzynarodowymi
patentami.
ZALETY - Znakomita dla kawiarni, restauracji, barów, hoteli, małych
cukierni i lodziarni.
- Oszczędza czas, przestrzeń i pieniądze.
- Dostosowana do aktualnych wymogów HACCP.
- Wielofunkcyjne urządzenie szerokiego zastosowania.
- Prosta w użyciu.
- Łatwa w utrzymaniu czystości.
- Eliminuje przerwy produkcyjne za sprawą wielu funkcji w jednym
urządzeniu.
- Możliwość dostosowania temperatury i konsystencji do konkretnego
produktu i upodobań klienta.
- Wysoka jakość i trwałość urządzenia (w Polsce dotąd, bezawaryjnie
pracują urządzenia wyprodukowane w latach 80).
- Powtarzalna jakość produkowanych wyrobów.
- Jedyna na świecie maszyna pozwalająca na użycie niepasteryzowanych
surowców (np. mleka) przy zachowaniu 100% bezpieczeństwa sanitarnego.
SYSTEM KONTROLI JONICZNEJ OPATENTOWANY PRZEZ BRAVO
Jest to system wykorzystywany w końcowej fazie mieszania, mrożenia
lub chłodzenia.
Dwa czujniki - jeden umieszczony na drzwiach, drugi wewnątrz komory
- przekazują wszystkie informacje o produkcie, wspomagając system
kontroli jakości.
Dzięki temu systemowi uzyskujemy pożądaną konsystencję lodów,
najwyższej jakości, bez względu na ich rodzaj (wodne, mleczne
itp.).
Maszyna TRITTICO EXECUTIVE 122 i 183 posiada 18 programów:
Pr.1 - Podgrzewanie mieszanki do + 85 ° C
Pr.2 - Podgrzewanie kremów z mleka i jaj (napoleonkowe)
Pr.3 - Podgrzewanie programowane przez użytkownika
Pr.4 - Kremy Bawarskie
* Trzy programy do temperowania czekolady i utrzymania jej w stanie
ciekłym
Pr.5 - Czekolady kolorowe
Pr.6 - Czekolady deserowe
Pr.7 - Czekolady mleczne
Pr.8 - Kremy Ganache (kremy z dodatkiem czekolady)
Pr.9 - Powolne gotowanie
(program do bardzo delikatnych wyrobów, z dodatkiem masła, łatwo
przypalajacych się)
Pr.10 - Przygotowanie cukru
(przygotowanie żelu cukrowego, używanego podczas produkcji ciastek)
Pr.11 - Sosy słodkie i wytrawne
Pr.12 - Kremy Mousseline
(podgrzanie i schłodzenie kremu do danej temp. w przeciągu 15
sek)
Pr.13 - Musy
Pr.14 - Kremy maślane)
Pr.15 - Lody owocowe
Pr. 16 - Krem Pate a Bombe
Pr.17 - Krem czekoladowy Pate a Bombe
Pr.18 - Podgrzewanie i schładzanie produktów
(doprowadzenie produktu do danej temperatury i utrzymanie jej
do chwili wyłączenia)
Wyjmowane mieszadło dla łatwego
czyszczenia i konserwacji
zbiornika
Stalowa rózga (opcja)
Mieszadło
Specjalna rynna do wybierania, kremów,
czekolady
i innych produktów nie wymagających
mrożenia
DANE TECHNICZNE
MODEL
122
183
Pojemność
L
2
3
Średnia produkcja (1)
L/H
10/12
12/18
Napięcie (2)
Volt
230/50/1
230 - 400/3/50*
Moc
Kw
3,2
5,3
Chłodzenie
woda + powietrze
woda + powietrze
Szerokość A
cm.
36
41
Głębokość B
cm.
59
70
Wysokość H
cm.
63
72
Waga
Kg.
105
160
(1) Wielkość produkcji może się
zmieniać, w zależności od typu mieszanki i gęstości produktu końcowego.
(2) Dostępny również w wersji 60Hz.
(*) Plus neutralny.