Strona korzysta z plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w przeglądarce       ZAMKNIJ

Synthesis V - Tunelowe piece nadmuchowe do pizzerii, restauracji i garmażerii - ZANOLLI

 

60 rocznica Zanolli

Zanolli - producent - modułowe piece nadmuchowe do pizzy i do zastosowań w restauracji i gastronomii - piece gastronomiczne

 

 

 

Piece dla cukierni, restauracji i pizzerii

Synthesis V

Synthesis V jest to modułowy piec tunelowy (nadmuchowy) przeznaczony dla pizzerii, restauracji i garmażerii.

Od 1952 roku firma Zanolli produkuje szeroką gamę pieców dla pizzerii. Jednak w  ostatnich dwudziestu latach firma wyspecjalizowała się w tworzeniu innowacyjnych pieców tunelowych Synthesis V. Maszyny te szybko zdobyły rynek i cieszą się uznaniem na całym świecie, a firma Zanolli stała się wiodącym europejskim producentem.

Potrawy przygotowane w piecach tunelowych

Zalety pieca Synthesis V to przede wszystkim ergonomiczność:

Produkt przeznaczony do pieczenia kładziony jest na przenośniku taśmowym (siatka), który następnie umiejscawia produkt we wnętrzu pieca. Eliminuje to konieczność otwierania i zamykania drzwi (straty ciepła) a także używania narzędzi służących do sięgania w głąb rozgrzanego pieca.

Synthesis piece tunelowe (nadmuchowe) do pizzy

 

Synthesis V

Nie jest konieczny nadzór nad procesem pieczenia, gdyż temperatura i czas pieczenia (regulacja prędkości przenośnika decyduje o czasie jaki produkt spędzi we wnętrzu pieca) są wcześniej ustawione. Pozwala to na redukcję zatrudnienia, gdyż dodatkowy pracownik wkładający produkt do pieca i nadzorujący proces wypieku nie jest w tym przypadku potrzebny.

Wyroby przygotowane w piecach tunelowych

Piece Synthesis V zostały zaprojektowane z myślą o wypieku pizzy.
Są to urządzenia bardzo wszechstronne, które można wykorzystywać  z powodzeniem do przygotowywania wielu innych produktów np.: pieczywo, lasagne, udka kurczaka, grillowanie bakłażany, grillowania papryka.

Wyroby przygotowane w piecach tunelowych

Synthesis piece tunelowe (nadmuchowe) do pizzy

 

Synthesis V

 

Przykładowe zastosowania SYNTHESIS V:

Produkt

Temp. °C

Czas min.

Naczynie

Bułki maślane

170

14

Blacha wypiekowa

Okoń morski

220

15

Rogaliki (głęboko mroż., rozmr.2h)

150

11

Pierś z kurczaka w białym winie

190

15

Pizza slice (podpiekanie)

250

5

Pizza slice (dopiekanie)

250

3

Małe pizze z ciasta francuskiego

200

15

Szaszłyki

190

25

Strudel

200

18

Ciasto czekoladowe

180

25

Bagietki (podpieczone)

180

7

Blacha perforowana

Okrągła pizza amerykańska

275

6

Spody siatkowe

Okrągła pizza włoska

320

3,5-4,5

Skrzydełka z kurczaka

205

25

Rondel

Bruschette

270

~2

Bezpośrednio na siatce przenośnika

Grillowane bakłażany

320

6,5

Grillowana papryka

320

6,5

Grillowania cukinia

320

6,5

Cannelloni z ricotta i szpinakiem

170

25

Formy aluminiowe

Cheeseburger

190

15

Lasagne

170

20

Pieczone ziemniaki

170

30

Pieczona papryka

170

13

Kotlety mielone

190

12

Grillowanie pomidory

170

12

Roast beef

190

15

Tortilla z papryką

200

20

Tortilla z jabłkami

190

16

Tartellette z krewetkami

200

11

Paella (dopiekanie)

290

12-15

Paellera

 

Charakterystyka techniczna pieców

 

Charakterystyka techniczna pieców

W przeciwieństwie do tradycyjnych pieców tunelowych, gdzie gorące powietrze jest nadmuchiwane tylko z jednego kierunku, w Synthesis V  produkt jest ogrzewany za pomocą wielu, niewielkich strumieni gorącego powietrza z góry i z dołu. W systemie tym strumienie gorącego powietrza omywają produkt, podczas gdy przemieszcza się on ze stałą prędkością na taśmie (w celu zapewnienia odpowiedniego czasu pieczenia). Produkty są zawsze dobrze upieczone i powtarzalne. Ponadto ten opatentowany system zapewnia lepszy smak  i wzmocniony, trwalszy aromat wyrobów.

Jako opcję dodatkową można zamówić opatentowane, automatycznie otwierane drzwiczki, które minimalizują straty ciepła komory wypiekowej.

Charakterystyka techniczna pieców

 

Charakterystyka techniczna pieców

 

 

Zapewniony jest łatwy dostęp do komory wypiekowej, umożliwiający dokładne czyszczenie.

 

 

Komora wypiekowa posiada
boczne drzwi inspekcyjne.

 

 

Nowe wersje serii Synthesis V są wyposażone w system zapobiegający ogrzewaniu się zewnętrznej
powierzchni pieca.

 

 

Podstawa ze stali nierdzewnej
(w standardzie oprócz modelu
Synthesis 05/40 V) jest wyposażona
w kółka z hamulcami.

 

 

 

Piec w całości
ze stali
nierdzewnej.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zadana temperatura
pracy jest szybko osiągana.
Przenośnik taśmowy
ze stali
nierdzewnej.
 

Charakterystyka techniczna pieców

 

A - Cyfrowy panel kontrolny (model elektryczny)

B - Cyfrowy panel kontrolny (model gazowy)

C - Elektromechaniczny panel kontrolny (model elektryczny)

D - Elektromechaniczny panel kontrolny (model gazowy)

Charakterystyka techniczna pieców

 

Podświetlany wyświetlacz LCD, możliwość wyboru języka, regulator czasowy dla programowanego startu, zegar cyfrowy, samodiagnostyka prawidłowego działania z wyświetlaniem wiadomości o błędzie.

 

Wszystkie panele kontrolne są wyposażone w: ciągłe wyświetlanie temperatury podczas pracy pieca, czasy pieczenia, zapłon elementu grzejnego (modele elektryczne) lub płomienia (modele gazowe), czas pieczenia (regulowany wg uznania), możliwość zatrzymywanie przenośnika taśmowego w trakcie procesu pieczenia.

 

Modele elektryczne posiadają oddzielną regulację poboru mocy dla górnej i dolnej części.


Modele gazowe są wyposażone w elektroniczne sterowanie płomieniem (min/max).

 
 

Dane techniczne
1987
2007

Seria SYNTHESIS V od 20 lat jest liderem na rynku europejskim!

 

SYNTHESIS 05/40 V - elektryczne i gazowe tunelowe piece nadmuchowe

 

Piec do pizzy synthesis 05/40 V


PIZZA WŁOSKA
ø cm

CZAS PIECZENIA
min
.

ILOŚĆ PIZZ
NA GODZINĘ

15 (80g)

3,5-4

145-115

20 (145g)

3,5-4

80-75

25 (230g)

3,5-4

45-35

30 (330g)

3,5-4

30-25

35 (450g)

4-4,5

22-19

40 (585g)

4-5

18-15

Modułowy piec tuelowy (nadmuchowy) do pizzerii, restauracji i garmażerii

MODEL

WYMIARY AxBxH cm

WYMIARY PODSTAWY AxBxH cm

WAGA
kg

TEMP. MAX °C

MOC

ZEW.*

WEW.

GAZ. kW(Kcal/h)

ELEK.  kW

ELEK.

94x110x52

40x56x8,5

65x50x57

80

320

-

NORMAL 6+0,44  POWER 7,4+0,44

GAZ.

100x110x52

40x56x8,5

70x50x57

90

320

7,5 (6500)

0,44

* H - wysokość bez podstawy

POWER - mocniejsze grzałki

 

SYNTHESIS 08/50 V - elektryczne i gazowe tunelowe piece nadmuchowe

 

Piec do pizzy Synthesis 08/50 V

PIZZA WŁOSKA O cm

CZAS PIECZENIA
min
.

ILOŚĆ PIZZ
NA GODZINĘ

20 (145g)

3,5-4

135-120

25 (230g)

3,5-4

90-80

30 (330g)

3,5-4,5

60-50

35 (450g)

3,5-4,5

45-35

40 (585g)

4-5

35-30

45 (740g)

4,5-5,5

25-20

Modułowy piec tuelowy (nadmuchowy) do pizzerii, restauracji i garmażerii

MODEL

WYMIARY AxBxH cm

WYMIARY PODSTAWY AxBxH cm

WAGA        kg

TEMP. MAX °C

MOC

ZEW.*

WEW.

GAZ. kW(Kcal/h)

ELEK.  kW

ELEK.

128x172x57

50x85x10

128x85x54

190

320

-

NORMAL
10,8+0,44 
POWER
13,8+ 0,44

GAZ.

128x172x57

50x85x10

128x85x54

190

320

13,9  (12000)

0,44

* H - wysokość bez podstawy

POWER - mocniejsze grzałki

SYNTHESIS 10/65 V - elektryczne i gazowe tunelowe piece nadmuchowe

Piec do pizzy Synthesis 10/65 V

 

PIZZA WŁOSKA
ø cm

CZAS PIECZENIA
min.

ILOŚĆ PIZZ
NA GODZINĘ

25 (230g)

3,5-4,5

155-140

30 (330g)

3,5-4,5

110-95

35 (450g)

3,5-4,5

80-70

40 (585g)

3,5-4,5

60-45

45 (740g)

3,5-4,5

45-35

50 (915g)

3,5-4,5

35-30

Modułowy piec tuelowy (nadmuchowy) do pizzerii, restauracji i garmażerii

MODEL

WYMIARY AxBxH cm

WYMIARY PODSTAWY AxBxH cm

WAGA
kg

TEMP. MAX°C

MOC

ZEW.*

WEW.

GAZ. kW(Kcal/h)

ELEK.  kW

ELEK.

135x200x49

65x105x10

135x105x59 (1-2MC)
21 (3MC)

295

320

-

18+0,81

GAZ.

150x200x49

50x85x10

150x105x59 (1-2MC)
21 (3MC)

335

320

24  (20650)

0,81

* H - wysokość bez podstawy

MC - ilość modułów

SYNTHESIS 10/75 V - elektryczne i gazowe tunelowe piece nadmuchowe

Piec do pizzy Synthesis 10/75 V

PIZZA WŁOSKA
ø cm

CZAS PIECZENIA
min
.

ILOŚĆ PIZZ
NA GODZINĘ

25 (230g)

3,5-4,5

155-140

30 (330g)

3,5-4,5

110-95

35 (450g)

3,5-4,5

80-70

40 (585g)

3,5-4,5

60-45

45 (740g)

3,5-4,5

45-35

50 (915g)

3,5-4,5

35-30

Modułowy piec tuelowy (nadmuchowy) do pizzerii, restauracji i garmażerii

MODEL

WYMIARY AxBxH cm

WYMIARY PODSTAWY AxBxH cm

WAGA
kg

TEMP. MAX °C

MOC

ZEW.*

WEW.

GAZ. kW(Kcal/h)

ELEK.  kW

ELEK.

163x200x66

75x109x10

163x109x56 (1MC) 37 (2MC)

325

320

-

18+0,44

GAZ.

163x200x66

75x109x10

163x109x56 (1MC) 37 (2MC)

325

320

26  (22400)

0,44

* H - wysokość bez podstawy

MC - ilość modułów

SYNTHESIS 12/100 V - elektryczne i gazowe tunelowe piece nadmuchowe

Piec do pizzy Synthesis 12/100 V

PIZZA WŁOSKA
ø cm

CZAS PIECZENIA
min
.

ILOŚĆ PIZZ
NA GODZINĘ

25 (230g)

3,5-4,5

305-280

30 (330g)

3,5-4,5

210-165

35 (450g)

3,5-4,5

125-100

40 (585g)

3,5-4,5

110-85

45 (740g)

3,5-4,5

95-75

50 (915g)

3,5-4,5

78-60

Modułowy piec tuelowy (nadmuchowy) do pizzerii, restauracji i garmażerii

MODEL

WYMIARY AxBxH cm

WYMIARY PODSTAWY AxBxH cm

WAGA 
kg

TEMP. MAX °C

MOC

ZEW.*

WEW.

GAZ. kW(Kcal/h)

ELEK.  kW

ELEK.

185x245x71

100x130x10

159x130x47

468

320

-

36+0,81

GAZ.

201x245x71

100x130x10

172x130x47

506

320

45  (38730)

0,81

* H - wysokość bez podstawy

Uwaga!
Modele gazowe Synthesis V muszą być zainstalowane pod okapem i pracować
przy działającym pochłaniaczu.

 

 

Piece Synthesis v

Piece do pizzy Synthesis

Wszystkie piece serii Synthesis V można łączyć w pionie (do trzech modułów).
Dzięki temu można mieć nawet trzykrotnie zwiększoną produkcję, bez konieczności wygospodarowywania w tym celu dodatkowej przestrzeni.
Gdy zapotrzebowanie jest niewielkie, istnieje możliwość korzystania tylko z jednego modułu i nie zużywania nadmiaru energii na pracę pozostałych.

Piece do pizzy Synthesis

Piece Synthesis V można również łączyć szeregowo (dwa lud trzy moduły posiadające wspólny przenośnik taśmowy).
W ten sposób uzyskujemy półprzemysłową produkcję pizzy, wyrobów piekarniczych czy pieczonych warzyw np.: bakłażany, cukinia, papryka
(istnieje możliwość instalacji grilla na początku lub na końcu linii).
Szereg pieców może być połączony z komorami zamrażania szokowego i maszynami pakującymi.

Przykłady: Taśmowe piece przelotowe

TYP A

Modułowy piec tuelowy (nadmuchowy) do pizzerii, restauracji i garmażerii
*GRIGLIATORE – piec do grilowania (opcja) - kW 15, Temp. Max 500 - 600 °C

 

MODEL
PRODUKTY
GRILOWANE
Kg/h
PRODUKTY SUROWE
Kg/h
CZAS PIECZENIA
min.
A = 2 SYNTH. 10/75 V
30/35
60/70
12/13

TYP B
Modułowy piec tuelowy (nadmuchowy) do pizzerii, restauracji i garmażerii

MODEL
PRODUKTY
GRILOWANE
Kg/h
PRODUKTY SUROWE
Kg/h
CZAS PIECZENIA
min.
B = 3 SYNTH. 10/75 V
45/50
90/100
12/13

TYP C

Modułowy piec tuelowy (nadmuchowy) do pizzerii, restauracji i garmażerii

MODEL
PRODUKTY
GRILOWANE
Kg/h
PRODUKTY SUROWE
Kg/h
CZAS PIECZENIA
min.
C = 3 SYNTH. 10/65 V
45/50
90/100
12/13

TYP D

Modułowy piec tuelowy (nadmuchowy) do pizzerii, restauracji i garmażerii

MODEL
PRODUKTY
GRILOWANE
Kg/h
PRODUKTY SUROWE
Kg/h
CZAS PIECZENIA
min.
D = 3 SYNTH. 08/50 V
20/25
45/50
12/13

 

PIECE I MASZYNY DLA CUKIERNI, PIEKARNI I PIZZERII

PREZENTACJA PIECA SYNTHESIS

Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

 

 

 

 

MATERIAŁY REKLAMOWE DO POBRANIA

Zanolli - Synthesis V - Tunelowe piece nadmuchowe do pizzerii, restauracji i garmażerii PIECE SYNTHESIS V - ZANOLLI PDF Pobierz (4,21 MB)
       
KATALOG ZANOLLI - CUKIERNIA I PIEKARNIA - PIZZA I GASTRONOMIA - MASZYNY	COMIDA (miesiarki, ubijaczki,	walce, wałkowaczki) KATALOG ZANOLLI
- CUKIERNIA I PIEKARNIA
- PIZZA I GASTRONOMIA
- MASZYNY COMIDA (miesiarki, ubijaczki, walce, wałkowaczki)
PDF Pobierz (37,7 MB)
       
Program dla cukierni i piekarni PROGRAM DLA CUKIERNI I PIEKARNI - ZANOLLI PDF Pobierz (2,20 MB)
       
Zanolli - Grill, snack, przekąski, kebab, tosty, mini pizza PROGRAM GRILL & SNACK - ZANOLLI (rożna, grill, tosty, gyros, kebab, mini pizza) PDF Pobierz (1,51 MB)

 

 

Serwis gwarancyjny i pogwarancyjny