Strona korzysta z plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w przeglądarce       ZAMKNIJ

Maszyny do lodów tradycyjnych, kremów, sorbetów, sosów, przetworów, temperowania czekolady, frezery, pasteryzatory, dojrzewalniki

BRAVO - maszyny do lodów, kremów

 

Maszyny do lodów, maszyny cukiernicze, frezery, pasteryzatory, schładzacze i dojrzewalniki

 

Maszyna do lodów, temperowania czekolady i produkcji cukierniczej Maszyna do lodów

 

   
Automaty do kremów frezery do lodów
   
Pasteryzatory Dojrzewalniki
PASTMATIC PASTOTRONIC
Pasteryzatory

 

 

 

 

TRITTICO

Jedyna maszyna, która sama miesza, pasteryzuje i ubija.

Pojemnik do pasteryzacji

Pojemnik ze stali nierdzewnej z łopatkami zgarniającymi i myciem natryskowym;
w środku wyciągany uchwyt dodatków smakowych;
na dole zawór skrzydełkowy do nalewania mieszaniny znajdującej się wewnątrz.

Thermotronic Frigotronic

Są to systemy elektronicznego sterowania urządzenia.
Thermotronic jest termoregulatorem z bezpośrednim monitorowaniem temperatury mieszaniny podczas pracy ustawiania temperatury.
Frigotronic jest automatycznym termoregulatora procesu roboczego z bezpośrednim monitorowaniem temperatury wyrobu.

Cylinder do mieszania

Specjalny cylinder ze stali nierdzewnej dla wysokiej i niskiej temperatury. Mikser wykonany ze stali nierdzewnej
z łożyskiem tocznym, dwoma prędkościami obrotów, służący do łagodnego mieszania i skutecznego dozowania.

Atermiczny otwór wylotowy

Otwór wylotowy z poliwęglanu, wysoka izolacja termiczna, pozwalają uniknąć zamarzania na zewnątrz.

Całe wyposażenie w jednym urządzeniu.

Wszystko tutaj

Trittico zawiera górny pojemnik pasteryzacyjny i dolny cylinder do mieszania. Są ze sobą połączone poprzez zawór skrzydełkowy.
Gotująca się mieszanina przechodzi z górnego do dolnego pojemnika, gdzie jest natychmiast mieszana i schładzana.
Szok termiczny, który przechodzi mieszanina zapewnia maksymalną higienę i doskonałą jakość.

Wszystko jest prostsze

Używając Trittico nie tracisz czasu, gdy mieszanina jest schładzana w pojemniku mieszania, a w pojemniku pasteryzacji podgrzewana jest następna mieszanina.

Miesza i pasteryzuje

W górnym pojemniku przeprowadzane jest mieszanie i pasteryzacja. Trittico umożliwia mieszanie na zimno, pasteryzację (+85°C) i gotowanie (90°) mieszaniny; ponadto można zmienić zaprogramowaną temperaturę.
Pojemnik jest wyposażony w wyciągany uchwyt dodatków smakowych.
Mieszanina przechodzi do pojemnika mieszania przez zawór skrzydełkowy, umieszczony u dołu.

Mieszanie

W dolnym cylindrze, wykonanym ze stali nierdzewnej (specjalnie dla wysokiej i niskiej temperatury), następuje mieszanie. Gotująca się mieszanina przechodząca z pojemnika pasteryzacyjnego nie styka się z zewnętrznym otoczeniem, co zapewnia całkowitą higienę; dzieje się tak również dlatego, że mieszanina przechodzi szok termiczny. Podczas mieszania można jednocześnie pasteryzować inną mieszaninę.
Ciągły cykl produkcyjny czyni z urządzenia Trittico unikalne narzędzie także ze względu na jego wydajność.

Technika klasyczna

Pasteryzacja

Dojrzewanie

Mieszanie

 
 

System Trittico

Ten szok termiczny zapewnia dwa efekty: unika się niebezpie-czeństwa skażenia bakteryjnego i uzyskuje się doskonale jednorodną mieszaninę. Mieszanina jest doprowadzona do temperatury 10/11° poniżej zera w ciągu kilku minut, dzięki czemu uzyskuje się wyśmienite, gęste i dojrzałe lody.
Mieszanina jest mieszana w górnym pojemniku i doprowadzana do temperatury pasteryzacji lub gotowania, co niszczy bakterie. Gotująca się mieszanina przechodzi bezpośrednio do zamrażarki z ubijarką, higienicznie bezpiecznego środowiska osłoniętego od otoczenia zewnętrznego, gdzie zaczyna zamarzać.  
Bezpieczeństwo w jakości

System Trittico

Z próbki lodów wyprodukowanych przez Trittico wynika, że:Rys. 1: kulki tłuszczu (gF) są wyjątkowo małe i dokładnie rozprowadzone; proteiny mleka (wymieszana kazeina mC) są równomiernie rozłożone.Rys. 2: Cząsteczki powietrza (AC) są równomiernie rozprowadzone i w wyniku tego na ogół zakryte przez tłuszcz (FA).

Innowacyjna moc systemu Trittico jest uznawana na całym świecie. Niemiecki Instytut z Kiloni poświadcza jakość wytwarzanych lodów. Testy przeprowadzone przy użyciu techniki mikroskopii elektronowej w niskiej temperaturze wykazały, że wyrób uzyskany dwoma metodami jest taki sam w kategoriach jakości.

Technika klasyczna

Z próbki lodów wyprodukowanych przy użyciu techniki klasycznej (pasteryzacji, dojrzewania, mieszania) wynika, że:Rys. 3: globulki tłuszczu (gF) mają ten sam rozmiar i rozkład jak w próbce Trittico; proteiny mleka (wymieszana kazeina mC) są całkowicie tak samo rozłożone jak w próbce Trittico. Rys. 4. Rozkład i rozmiar cząsteczek powietrza (AC) jest bardzo podobny do próbki Trittico.

Dla wytwórców kremów, cukierników i restauratorów

Trittico w lodziarniach.

Przy użyciu Trittico Startronic można wyprodukować doskonałej jakości, dokładnie jednorodne lody. Oczywiście możesz sporządzić wyśmienity sorbet, a dzięki opcji kruszonego lodu można uzyskać napoje z tego typu lodem dopasowane do każdego smaku.Atermiczny otwór wylotowy pozwala także rozlewać czekoladę i uzyskać doskonały aromat wiórków czekoladowych.

Trittico w cukierniach

Trittico nadaje się doskonale dla cukierni. Gotowanie mieszanin odbywa się w górnym pojemniku, następnie mieszanina przechodzi do dolnego pojemnika, aby zostać schłodzona do pożądanej temperatury. Za pomocą Trittico 8P można przygotować musztardę, krem maślany, krem bawarski, mus, krem beszamelowy, syrop, itp. Ponadto urządzenie jest wyposażone w programy dokonujące doskonałego utwardzenia czekolady metodą oziębiania dla potrzeb produkcji ciemnej czekolady, mlecznej czekolady i barwionej czekolady.