Maszyny do produkcji lodów (pasteryzator +dojrzewalnik + frezer)
Maszyna do lodów - Trittico Startronic Maszyna do lodów - Trittico Startronic Plus z systemem jonicznym i inwerterem
Maszyna do lodów mechaniczne - Trittico Meccanico
Maszyna do lodów
LODY ŁATWO I SZYBKO
Obecnie przygotowanie
lodów zajmuje tylko 9 minut.
Dzięki metodzie Trittico Startronic temperaturę mieszaniny można
obniżyć z +85°C do -11°C, uzyskanie lodów dobrej jakości zajmuje
tylko 9 minut. Trittico Startronic wytwarza lody w łatwy i szybki
sposób, utrzymując ostre warunki higieniczne i spełniając wymagania
obowiązujących przepisów HACCP.
OPIS
Urządzenie jest podzielone na dwie części: w górnym pionowym
pojemniku mieszanina poddawana jest pasteryzacji. W dolnym poziomym
pojemniku mieszanina jest mieszana i zamrażana. Przenoszenie gotującej
się mieszaniny z górnego pojemnika do dolnego następuje wewnątrz
urządzenia przy wykorzystaniu opatentowanego systemu. Wyrób nigdy
nie jest narażony na kontakt z zewnętrzną powierzchnią. Gdy odbywa
się proces mieszania i zamrażania, można rozpocząć nowy cykl produkcyjny,
mieszanie i pasteryzacja nowej porcji.
WŁAŚCIWOŚCI TECHNICZNE
Dwa cykle pasteryzacji (65°C lub 85°C).
Rura wewnętrznego przenoszenia z zespołu pasteryzacji do zespołu
mieszania i zamrażania.
Pojemnik ze stali nierdzewnej.
Mieszadło z trzema łopatkami ze stali nierdzewnej, z wymiennymi
zębami.
Górna przezroczysta pokrywa z blokadą zabezpieczającą przed przypadkowym
otwarciem.
Ergonomiczny panel.
Elektroniczne system sterowania do sprawdzania konsystencji lodów.
Elektroniczne sterowanie cyklami roboczymi.
Wiele międzynarodowych patentów.
ZALETY
Wytwarzanie lodów w ciągu zaledwie 9 minut. Możliwość ponownej
pasteryzacji lodów.
Spełnia wymagania obowiązujących przepisów HACCP.
Łatwość użycia.
Przyjazny użytkownikowi panel sterowania.
Rzeczywiście wielofunkcyjne urządzenie.
Nachylony przedni panel z górną krawędzią zapobiegającą kapaniu.
Detale miksera ze stali nierdzewnej AISI 304
Szczegół: wymienne zęby
Maszyna do lodów
LODY ŁATWO I SZYBKO
Nowy system
kontroli jonowej
Obecnie przygotowanie lodów zajmuje tylko 9 minut.
Dzięki metodzie Trittico Startronic temperaturę mieszaniny można
obniżyć z +85°C do -11°C, uzyskanie lodów dobrej jakości zajmuje
tylko 9 minut. Trittico Startronic wytwarza lody w łatwy i szybki
sposób, utrzymując ostre warunki higieniczne i spełniając wymagania
obowiązujących przepisów HACCP.
OPIS
Urządzenie jest podzielone na dwie części: w górnej pionowym
pojemniku mieszanina poddawana jest pasteryzacji. W dolnym poziomym
pojemniku mieszanina jest mieszana i zamrażana. Przenoszenie gotującej
się mieszaniny z górnego pojemnika do dolnego następuje wewnątrz
urządzenia przy wykorzystaniu opatentowanego systemu. Wyrób nigdy
nie jest narażony na kontakt z zewnętrzną powierzchnią. Gdy odbywa
się proces mieszania i zamrażania, można rozpocząć nowy cykl produkcyjny,
mieszanie i pasteryzacja nowej porcji.
WŁAŚCIWOŚCI TECHNICZNE
Dwa cykle pasteryzacji (65°C lub 85°C).
Rura wewnętrznego przenoszenia z zespołu pasteryzacji do zespołu
mieszania i zamrażania.
Pojemnik ze stali nierdzewnej.
Mieszadło z trzema łopatkami ze stali nierdzewnej, z wymiennymi
zębami.
Górna przezroczysta pokrywa z blokadą zabezpieczającą przed przypadkowym
otwarciem.
Ergonomiczny panel.
Elektroniczne sterowanie cyklami roboczymi.
Wiele międzynarodowych patentów.
ZALETY
Wytwarzanie lodów w ciągu zaledwie 9 minut. Możliwość ponownej
pasteryzacji lodów.
Spełnia wymagania obowiązujących przepisów HACCP.
Łatwość użycia.
Przyjazny użytkownikowi panel sterowania.
Rzeczywiście wielofunkcyjne urządzenie.
SYSTEM KONTROLI "JONOWEJ" OPATENTOWANY PRZEZ BRAVO
System kontroli na końcu procesu mieszania i zamrażania. Dwa
czujniki - jeden umieszczony na drzwiach, drugi umieszczony na
elemencie przesuwnym TRITTICO - podają wszystkie informacje do
urządzenia w celu dalszego sterowania jakością.
Postępując w ten sposób będziesz mieć 100% pewność, że zaoferujesz
swoim klientom lody o wysokiej jakości, takie jakie wytwarza rzemieślnik,
więcej lub mniej ubite, lecz zawsze odsączone.
Nachylony przedni panel z górną krawędzią zapobiegającą kapaniu.
System kontroli "jonowej" składający się z dwóch czujników,
jednego umieszczonego na drzwiach, drugiego umieszczonego na elemencie
przesuwnym
Szczegół: wymienne zęby
Maszyny do lodów - TRITTICO STARTRONIC PREMIUM
Model
Wydajność
na godz.
w litrach
min./max.
Charakterystyka techniczna
Wymiary
cm
Waga
netto
Kg.
Sposób
chłodzenia
Opcje z chłodzeniem
specjalnym
Napięcie
Volt-Hz
Ilość
faz
Moc
kW
Szer.
Gł.
Wys.
TRITTICO 183
12/18
400-50
3
5,3
50
70
72
115
Woda
Powietrze
wewnątrz
TRITTICO 305
20/30
400-50
3
5,8
50
65
130
250
Woda
Woda
+ powietrze wewnątrz
TRITTICO 457
30/45
400-50
3
6,3
50
80
130
280
Woda
Woda
+ powietrze wewnątrz
TRITTICO 610
40/60
400-50
3
9
60
80
130
340
Woda
Woda
+ powietrze
na zewnątrz
TRITTICO 1015
60/90
400-50
3
11,2
60
85
130
440
Woda
Woda
+ powietrze
na zewnątrz
TRITTICO 1020
75/120
400-50
3
18,3
60
100
130
510
Woda
Woda
+ powietrze
na zewnątrz
Uwaga: Produkcja godzinowa min./max. – zależy od typu mieszanki i gęstości wyrobu końcowego.
Maszyny do lodów - TRITTICO STARTRONIC PLUS - z systemem jonicznym i inwerterm, opcjonalnie granita
Model
Wydajność
na godz.
w litrach
min./max.
Charakterystyka techniczna
Wymiary
cm
Waga
netto
Kg.
Sposób
chłodzenia
Opcje z chłodzeniem
specjalnym
Napięcie
Volt-Hz
Ilość
faz
Moc
kW
Szer.
Gł.
Wys.
TRITTICO 122
8/12
230-50
1
3,2
36
59
63
105
Woda
Powietrze
wewnątrz
TRITTICO 183
12/18
400-50
3
5,3
50
70
72
115
Woda
Powietrze
wewnątrz
TRITTICO 305
20/30
400-50
3
5,8
50
65
130
250
Woda
Woda
+ powietrze wewnątrz
TRITTICO 457
30/45
400-50
3
6,3
50
80
130
280
Woda
Woda
+ powietrze wewnątrz
TRITTICO 610
40/60
400-50
3
9
60
80
130
340
Woda
Woda
+ powietrze
na zewnątrz
TRITTICO 1015
60/90
400-50
3
11,2
60
85
130
440
Woda
Woda
+ powietrze
na zewnątrz
TRITTICO 1020
75/120
400-50
3
18,3
60
100
130
510
Woda
Woda
+ powietrze
na zewnątrz
Uwaga: Produkcja godzinowa min./max. – zależy od typu mieszanki i gęstości wyrobu końcowego.
Maszyny do lodów mechaniczne - TRITTICO MECCANICO - opcjonalnie granita
Model
Wydajność
na godz.
w litrach
min./max.
Charakterystyka techniczna
Wymiary
cm
Waga
netto
Kg.
Sposób
chłodzenia
Opcje z chłodzeniem
specjalnym
Napięcie
Volt-Hz
Ilość
faz
Moc
kW
Szer.
Gł.
Wys.
TRITTICO 12
8/12
230-50
1
3
36
59
63
105
Woda
Powietrze
wewnątrz
TRITTICO 18
12/18
400-50
3+N
4
50
70
72
160
Woda
Powietrze
wewnątrz
TRITTICO 30*
20/30
400-50
3+N
5,8
50
65
130
250
Woda
Woda
+ powietrze wewnątrz
TRITTICO 50*
nowość 2009
30/45
400-50
3
6,3
50
80
130
280
Woda
Woda
+ powietrze wewnątrz
TRITTICO 60*
40/60
400-50
3+N
9
60
80
130
380
Woda
Woda
+ powietrze
na zewnątrz
TRITTICO 120*
75/120
400-50
3+N
17,1
60
100
130
510
Woda
Woda
+ powietrze
na zewnątrz
Uwaga: Produkcja godzinowa min./max. – zależy od typu mieszanki i gęstości wyrobu końcowego.